Най-голямата опозиционна партия в Република ВМРО-ДПМНЕ днес организира блокади на

...
Най-голямата опозиционна партия в Република ВМРО-ДПМНЕ днес организира блокади на
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ блокира основни кръстовища в 10 града на РС Македония

Най-голямата опозиционна партия в Република ВМРО-ДПМНЕ през днешния ден провежда блокади на главните кръстовища в 10 града на страната , оповестява БГНЕС. Лидерът на партията Християн Мицкоски заяви, че митингите са против " тайните договаряния, които водят министър председателят Зоран Заев и специфичният делегат Владо Бучковски с управляващите в София ". Според него те се отнасят до " бъдещето на РСМ и евроинтеграцията на македонския народ, нация и страна в Европейски Съюз ".
" От висши дипломатически източници, както от Брюксел, по този начин и от публична София разбрахме, че настояванията от Рамковата позиция на българския парламент ще бъдат част от преговорната рамка на РСМ за Европейски Съюз. По този метод двустранният проблем, който имаме със София, а той се отнася до достоверността на македонския народ, просвета, обичаи, традиции, македонски език, антифашистката ни битка, а това ще значи, че всички тези проблеми посочени в Декларацията на българския парламент ще бъдат към този момент проблем, който ще имаме с Европейски Съюз . От двустранен той ще се трансформира в проблем сред Македония и Европейски Съюз ", сподели Мицкоски и акцентира: " Единственият метод да се противопоставим на това нещо е народът да излезе по улиците ".
 Северна Македония: Днес сме страната с най-голяма бистрота в нашия район Северна Македония: Днес сме страната с най-голяма бистрота в нашия район
Разговаряме по какъв начин да се отстрани усещането, което е основано в България, че осъществяването на Договора за другарство не е на мечтаното...
Според него жителите би трябвало да схванат какво съдържа " Пътната карта ", за която преговорят Заев и Бучковски. " Ако Декларацията на българския парламент от 2019г. бъде част от преговорната рамка ще бъдем изправени пред следния избор: асимилация и българизация в границите на един ден когато приключим договарянията за участие в Европейски Съюз или замързяване и финален отвод от съня за Европейски Съюз ", сподели още водачът на ВМРО-ДПМНЕ.
От през днешния ден, 8-ми юни, всеки ден сред 15:00 ч. и 17:00 ч. ВМРО-ДПМНЕ ще блокира главните кръстовища в 10 града : Скопие, Охрид, Битоля, Кичево, Кавадарци, Прилеп, Струмица, Щип, Велес и Кочани. В края на предходната година Мицкоски също провежда блокади в РСМ заради " получената от него информация, че в София Македония ще бъде разпарчатосана ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР