Най-голямата литиево-йонна батерия в света е започна да доставя енергия

...
Най-голямата литиево-йонна батерия в света е започна да доставя енергия
Коментари Харесай

Мегабатерията на Tesla в Австралия заработи

Най-голямата литиево-йонна батерия в света е стартира да доставя сила в електропреносната мрежа в Южна Австралия, заяви Би Би Си.

Батерията на Tesla с мощ от 100 мегавата беше публично задействана в петък, само че нейната работа е почнала още в четвъртък, поради нарасналото търсене на електричество в района, който бе залят от вълна от високи температури.

Шефът на Tesla Илон Мъск извърши обещанието си да построи батерията в границите на 100 дни. Мъск твърди, че батерията е три пъти по-мощна от идната по параметри в класацията.

Когато е изцяло заредена, батерията може да зарежда до 30 000 жилища за един час. Въпреки това, тя ще бъде изпозлвана най-вече за поддържане и стабилизиране на съществуващата електропреносна система. Батерията употребява същата технология, която задвижва и колите на Tesla. 

„ Така се прави история! “, сподели по този мотив австралийският министър председател Джей Уедърхил. Батерията би предотвратила повтарянето на миналогодишния случай, когато целият щат остана без ток, счита министър председателят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР