Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, отчете най-добрия си януари

...
Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, отчете най-добрия си януари
Коментари Харесай

Bitcoin не е имал толкова добър януари от 2013 година насам

Най-голямата криптовалута в света - bitcoin, регистрира най-хубавия си януари месец от 2013 година насам. За това способства фактът, че цифровите пари бяха възприети от вложителите като сигурен актив на фона на разрастващата се зараза в Китай.

Bitcoin е добавил над 29% към цената си през миналия месец, като по този начин пазарната му капитализация или общата стойност на всички цифрови монети в циркулация е достигнала 39,4 милиарда $.

Ръстът е най-силният от януари 2013 година, когато в границите на 31 дни криптовалутата е поскъпнала с 54 на 100, написа CNBC.

По думите на Найджъл Грийн, който е основен изпълнителен шеф на компанията за финансови услуги deVere Group показва, че " bitcoin е възприеман като сигурен актив във времена на неустановеност " и това е главната причина за повишаването му.

" Продължаващото нарастване на цената на bitcoin дава отговор на бързото разпространяване на ковид ", изяснява специалистът.

" Колкото повече случаи на инфектирани са разпознати и колкото повече страни в света бъдат наранени, толкоз по-голямо е въздействието върху обичайните финансови пазари. И толкоз по-висока става цената на цифровите пари ", добавя Грийн. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР