Най-голямата италианска банка в банкирането на дребно Intesa Sanpaolo купи

...
Най-голямата италианска банка в банкирането на дребно Intesa Sanpaolo купи
Коментари Харесай

Италиански банков гигант погълна конкурент от Швейцария

Най-голямата италианска банка в банкирането на дребно Intesa Sanpaolo купи швейцарската Banque Morval, профилирана в частното банкиране и ръководство на средства.

" Споразумението е част от тактиката на Intesa Sanapolo да ускори наличието си на интернационалните пазари в частния банков бизнес ", се споделя в изказване на финансовата институция, без да се разкрива цената на придобиването.

Целта на италианската банка е по-солидно наличие в Женева, където е седалището на Banque Morval.

Финансовата институция се е споразумяла с акционерите на швейцарското сдружение за изкупуването му. Вероятната стойност на договорката е сред 150 и 200 млн. евро, споделят източници на Reuters, поискали анонимност.

Banque Morval до момента беше благосъстоятелност на семейство Дзанон ди Валджурата, които ще останат миноритарен акционер в банката и ще запазят досегашните си управителни длъжности.

Intesa Sanpaolo е най-големия състезател в банкирането на дребно в Италия и една от най-големите кредитни организации в Европа. Тя е профилирана и в капиталовото и частно банкиране, упражнява и други сходни действия.

Основните й ползи са ориентирани към пазарите в Централна и Източна Европа, както и в региона на Средиземноморието.

Смятана за една от най-стабилните банки на Апенините, тя участваше в спасяването на някои от закъсалите италиански банки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР