Най-голямата индонезийска платформа за търговия с цифрова валута може скоро

...
Най-голямата индонезийска платформа за търговия с цифрова валута може скоро
Коментари Харесай

Държавата, където инвеститорите в криптовалути са повече от тези на борсата

Най-голямата индонезийска платформа за търговия с цифрова валута може скоро да има повече членове, в сравнение с вековната фондова борса на страната.

Индонезийската борса за цифрови активи, известна преди като Bitcoin.co.id, ще има 1.5 млн. членове, които купуват и продават цифрови валути като bitcoin, ethereum и ripple до края на годината, съгласно изпълнителния шеф Оскар Дармаван. Платформата, която стартира да действа през 2014 година, сега има 1.14 млн. вложители, разгласи той.

За разлика от това, Индонезийската фондова борса, която предлага акции, фючърси и варианти и фондове, търгувани на борсата, има единствено 1.18 млн. регистрирани участници, съгласно данни от централния депозитар на скъпи бумаги в Индонезия. Компаниите, търгувани на борсата, имат обща пазарна капитализация от 520 милиарда $, съгласно данни на Bloomberg.

 Трейдърите на криптовалути скоро ще станат повече от тези на фондовата борса
Трейдърите на криптовалути скоро ще станат повече от тези на фондовата борса

" Виждаме съвсем 3000 нови членове, които се записват всеки ден. Повечето хора търгуват с биткойни, макар че транзакциите в ethereum в последно време се усилиха доста ", сподели Дармаван.

Докато централната банка на Индонезия не е забранила на тържищата да оферират криптовалути, тя изиска от вложителите да се въздържат от притежаването, продажбата или търгуването на монетите.

Индонезийската борса за цифрови активи си е сложила за цел да удвои дневния размер от актуалните 100 милиарда индонезийски рупии (7.3 млн. долара). За съпоставяне фондовата борса записва среднодневни транзакции в размер на 550 млн. $ през 2017 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР