Най-голямата германска енергийна компания изрази опасения, че забраната за внос

...
Най-голямата германска енергийна компания изрази опасения, че забраната за внос
Коментари Харесай

RWE критикува забраната на САЩ за внос от китайския регион Синдзян

Най-голямата немска енергийна компания изрази опасения, че възбраната за импорт от района на Синдзян в Китай може да попречи на зеления преход в Съединени американски щати. RWE разгласи, че редица от слънчевите й планове в страната " са доста забавени " поради спомагателни инспекции на материалите.

Най-голямата немска енергийна компания изрази опасения, че възбраната за импорт от района на Синдзян в Китай може да попречи на зеления преход в Съединени американски щати. RWE разгласи, че редица от слънчевите й планове в страната " са доста забавени " поради спомагателни инспекции на материалите.

Въпросната възбрана беше подписана от американския президент Джо Байдън в края на 2021 година и влезе в действие в края на юни предходната година. Според Уйгурския закон за попречване на насилствения труд (UFLPA) е неразрешен вносът на всевъзможни артикули, които са били добивани или създадени в Синдзян-Уйгурския самостоятелен район (XUAR) заради проблеми с насилствения труд и евентуалните закононарушения против човечеството. Китайското държавно управление отхвърля обвиняванията.

" Наложените от страната ограничавания върху трансграничната търговия също могат доста да попречат на проектите за създаване на зелена енергийна инфраструктура ", споделя компанията в годишния си отчет. " Виждаме нараснал риск това да се случи в Съединени американски щати. Ако Съединени американски щати продължат да попречват доставките на слънчеви панели, тогава е допустимо нашите начинания за разширение на фотоволтаиците да изостанат от графика ", прибавят от RWE.
Реклама
Изпълнителният шеф Маркус Кребер съобщи, че не желае UFLPA да бъде отменян, а по-скоро да се усили потенциалът на локалната верига за доставки, а и на европейската такава, с цел да могат те да поемат търсенето. " Правилният извод, в случай че в този момент се нуждаем от [значително] повече слънчеви панели, кабели за турбини, каквото и да е - не може да бъде понижаване на стандартите... Сега би трябвало да засилим европейската верига за доставки, както Съединени американски щати ускоряват своята верига за доставки ", сподели Кребер по време на конференция за финансовите резултати на компанията.

Компанията регистрира по-добри от предстоящите облаги преди лихви, налози, амортизация и обезценка от 6.3 милиарда евро за предходната година. Групата даде обещание да усили дивидента си през 2023 година и да усили мащаба на вложенията си във възобновими енергийни източници. Годишният доклад на енергийното сдружение демонстрира, че то е четвъртия по величина състезател на възобновима сила в Съединени американски щати и втория по величина собственик-оператор на слънчеви ферми в страната.

Синцзян има към 41% от международния индустриален потенциал за полисилиций, сериозна съставна част за слънчеви панели, сочат данни на Clean Energy Associates, която прави одит на веригата за доставки в сектора. Сегашната обстановка пък може да докара до непредвидени усложнения оттатък океана. Тъй като може да се наложи панелите да стоят в складовете с месеци, до момента в който фирмите договарят с митническите чиновници, някои снабдители избират да вземат назад пратките и да ги изпратят другаде, споделят хора, близки до въпроса пред The Wall Street Journal. Мнозина също желаят смяна на изискванията на договорите, с цел да създадат купувачите виновни за разноските и проблемите при доставката, споделят те.

Поредното усложнение Индустрията се бори през последните няколко години с поредност от провокации, от възходящите разноски за материали до опасността от нови цени за главните производители на панели. Законодателите се пробват да решат някои от тези проблеми с данъчни тласъци и други ограничения в поддръжка на слънчевата промишленост, включени в Закона за понижаване на инфлацията (IRA), който планува 369 милиарда $ за зелената промишленост.
Реклама
Последните забавяния, произлизащи от UFLPA, припомнят, че доста проблеми във веригата за доставки към момента остават. Допълнителен фактор е и желанието на администрацията на Байдън да балансира задачите и по едно и също време да заеме твърда позиция по отношение на Китай, който господства в производството на слънчева сила.
Свързани публикации Енергийната рецесия разклати възбраната за шистов газ в Европейски Съюз 4 ноември 2022, 07:00 Шистовият газ - има ли бъдеще в България и Европа 4 ноември 2022, 06:00 Всичко, което би трябвало да знаем за ESG: екологично, обществено корпоративно ръководство 18 юли 2022, 16:32 Как войната в Украйна трансформира целите на Зелената договорка 23 март 2022, 17:03 Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете 24 януари 2022, 14:55 Защо Азия е от решаващо значение в борбата против изменението на климата? 20 декември 2021, 10:42
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР