Най-голямата гаранция за националната ни сигурност е развитието на въоръжените

...
Най-голямата гаранция за националната ни сигурност е развитието на въоръжените
Коментари Харесай

След среща с военния министър: Румен Радев видя заплаха за с...

Най-голямата гаранция за националната ни сигурност е развиването на въоръжените сили на България и съвместимостта им с сътрудниците от НАТО.

Това съобщи президентът Румен Радев, откакто разиска положението на Българската войска с министъра на защитата Стефан Янев, началника на защитата адмирал Емил Ефтимов и висши военни, съобщи Българска национална телевизия.

По думите на президента неглижирането на военното въоръжение и нашите съюзни задължения са най-голямата опасност за сигурността на България. За да се преодолее този проблем, са нужни непрекъснати дейности, добави президентът.

" Да не се сещаме за армията от рецесия на рецесия и от управление на управление. Необходими са непрекъснати задължения, а не еднократни актове на закупуване на въоръжение. " - сподели Радев
Той заяви, че към този момент има информация, че доставката на поръчаните изтребителите Ф-16 ще закъснее и то не с малко.

" Това е обезпокоително за въоръжените ни сили. Поставя на тестване персоналния ни състав и основава опасности да загубим въздушния си суверенитет " - съобщи президентът.
Той насочи отговорността за закъснението на доставките към някогашните ръководещи от ГЕРБ, тъй като договорите са подписани в границите на тяхното ръководство.

Създаването на българска батальонна бойна група няма да реши проблемите на сигурността ни, само че построяването ѝ е значимо, тъй като демонстрира, че можем дружно да работим с нашите съдружници и да демонстрираме, че можем да отговорим при положение на рецесия, добави президентът.

Кризата сред Русия и Украйна основава опасност за сигурността освен на България, само че и на цяла Европа, това е рецесия с световни измерения, разяснява Радев. Той още веднъж посочи, че не би трябвало да се позволява боен спор, а да се търси решение посредством средствата на дипломацията.
Свързани вести Ето ги първите български водачи на Ф-16 ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР