Най-голямата досадница, която всяка зима докопва децата ни и ги

...
Най-голямата досадница, която всяка зима докопва децата ни и ги
Коментари Харесай

Да се справим с хремата без лекарства

Най-голямата досадница, която всяка зима докопва децата ни и ги мъчи чак до пролетта. На всичко от горната страна другояче напредналата медицина, към момента не е измислила ефикасно лекуване против нея. Хремата, несъмнено, за нея става въпрос.

Преди да хукнете към аптеката, пробвайте да облекчите положението на детето с безвредни средства. Осигурете удобни условия за хремавото дете.

За да диша добре, въздухът би трябвало да е чист и мокър. Проветрявайте постоянно и поддържайте температура на стаята към 22 градуса, през нощта наложително по-ниска.

--
Поставете на радиатора влажна забрадка с няколко капки етерично масло. Ако носът на бебето е доста запушен и нищо не оказва помощ да се отпуши, направете инхалация. При липса на инхалатор, пуснете горещият душ в банята, до момента в който вътре стане мъгла. Постойте с детето десетина минути да диша от парата и секретите ще стартират да изтичат, нослето ще се отпуши.

Можете и да закупите вакуумна помпа Babyvac, поръчва се по интернет за към 20 лв.. Поставя се на прахосмукачка на най-ниската степен и се изсмукват секретите от носа на детето. Най-безвредно е промивката с физиологичен разтвор (вода с 0,9% сол), изключително комфортен е под формата на спрей за деца. Има го и като гел, като се намаже нослето от вътрешната страна детето диша цяла нощ умерено.

Традиционните капки за нос краткотрайно отпушват носа без да лекуват, само че при децата не се употребяват постоянно, с цел да не увредят лигавиците. Затова се употребяват нетрадиционни способи за лекуване, които са безвредни и имат добър резултат.

Акупресурата (натиск върху избрани точки) много облекчава детето и отпушва носа. Въпросната точка се намира по средата на мислената линия, свързваща веждите, тъкмо над корена на носа. С палеца или показалеца се натиска 30 секунди, прави се отмора отново толкоз и се повтаря. Натискът е умерено мощен, тъй че да не го боли детето.

Отпушващо на носа работи и домашни капки приготвени от лайка и захар. В кафена чашка запарка от лайка поставете 2 с.л. захар, тъй че да се получи хипертоничен разтвор. Той отбъбва лигавицата на носа и детето стартира да диша умерено, а лайката има противовъзпалителен резултат.

Носът на огромното дете може да се намаже с домашна свинска мехлем от вътрешната страна, изключително, в случай че има корички. Разтривките и масажите също доста оказват помощ. Разтрийте на изсъхнало скалпа на детето, вратлето и раменете, а крачетата поставете в топла вода с морска сол.

Доста деца добре се повлияват от хомеопатичните капки и спрей срещу хрема, а по-големите могат да употребяват и таблетки за смучене коризалия, които сполучливо отпушват носа. На всеки 1-2 часа се смучат по една таблетка до настъпването на резултата. Никое дете не обича да му се поставят капки в носа, алтернативата е капки за пиянство, които лекуват хремата. Такива са Еуфорбиум и Назохил. Бронхиалния еликсир на Weleda оказва помощ на детето да диша при хрема.

Прибавете към литър вряща вода 10 капки бронхиален еликсир. Оставете няколко минути да се охлади. Покрийте главата на детето с забрадка и го помолете да се наведе над купата. Внимавайте да не се изгори!

Друг вид за инхалация: залейте 1 с.л лайков цвят с 1 литър вряща вода и прибавете 1 с.л сол. Инхалациите са вероятни при по-големите деца, към ученическа възраст. Шуслеровите соли също оказват помощ при хрема. При белезникави тайни се употребява сол №4, а при бистри №3, смучат се или се разтварят във вода. От Шуслеровите соли могат да се създадат и капки за нос.

При белезникав секрет се разтварят 2т. сол №4 в 50мл. физиологичен разтвор и се капят 4х4 капки в ноздра. Ако секретът от носа е избистрен по същия метод се подготвят капки от сол №3.

Медът също идва на помощ. Захаросан мед колкото грахово зърно се слага в ноздрата, от топлината той се разтапя и облива цялата лигавица. Пчелното млечице също оказва помощ, като работи общоукрепващо. Продава се по аптеките в таблетки за смучене с прелестен усет.

Разреден пчелен клей намазан в носа, работи лечебно и отпушващо. Ефикасна е и следната рецепта: 1 ч.л. мед се смесва с 2 ч.л. сок от цвекло и се накапва по 3-4 капки няколко пъти на ден. /edna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР