Най-голямата домашна котка е породата Савана. Това великолепно животно е

...
Най-голямата домашна котка е породата Савана. Това великолепно животно е
Коментари Харесай

Характер и поведение на котка Савана

Най-голямата домашна котка е породата Савана. Това превъзходно животно е почтено за почитание и неслучайно Саваната е една от най-скъпите мъркащи питомци. С царствените си придвижвания тя припомня своите диви родственици и изключително леопарда, защото са потомци на дива и домашна котка.

Тази порода не е за всеки фен на пухкави котенца. Саваната има диво лъчение и изумителни краски и те я вършат доста забавна порода измежду многочислените представители на мяукащото войнство в домовете на хората.

Потенциалните стопани на това животно би трябвало да бъдат наясно с неговите особености. Става въпрос за доста интелигентни писани. Те са дейни, общителни и отзивчиви. Могат да бъдат доста предани към стопаните, когато свикнат с тях, съпровождат ги на разходка и могат да се научат да излизат на открито на каишка, както кучетата. Дивият им генезис изцяло се тушира от наличието на хората и те са учудващо миролюбиви и доста любвеобилни към тези, които се грижат за тях.

Дивата им природа обаче не може да остане изцяло скрита, те от време на време издават звуци, които са нехарактерни за котаците. Тяхното съскане и прекомерно смущаващо, тъй като познатото от други породи котешко съскане при нерешителност или неспокойствие, при Саваната е доста интензивно. В такива моменти човек си дава сметка какъв брой покрай дивото си родословие е техният домакински любим, който в естествената си среда се е научил да имитира змийско съскане, когато попадне в рискова обстановка.

 Котка Савана

Друг белег от дивото минало е любовта към водата, което разграничава Саваната от множеството домашни котки, които по предписание не обичат да се мокрят.

Освен това Саваната е неимоверно по-атлетична от останалите домашни мъркащи питомци и прави невероятни скокове по всички предмети на бита вкъщи.

Тези горди представители на най- красивото семейство - котешкото, като че ли осъзнават хубостта си и обичат горделиво да театралничат, заемайки разнообразни пози. Високомерието е издигнато на нова висота при тях и те са уверени, че са най-важните и специфичните.

Собственици на превъзходните създания споделят, че в действителност по манталитет Саваните са доста положителни и съобразителни, без значение от непокътнатите диви черти в себе си. При общуването с представител на породата Савана е нужно успокоение и внимание, тъй като това не е следващата котка по пътя, а царствено творение, лъх от дивата природа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР