Най-голямата дъщеря на Чарли Чаплин от последната му съпруга Уна

...
Най-голямата дъщеря на Чарли Чаплин от последната му съпруга Уна
Коментари Харесай

Джералдин Чаплин идва у нас с Босият император - slava.bg

Най-голямата щерка на Чарли Чаплин от последната му брачна половинка Уна О`Нийл – Джералдин Чаплин, ще се поклони пред българската аудитория. Повод за това ще даде родната премиера на кино лентата „ Босият император “, която ще се състои на 20 март в зала 1 на НДК в границите на София Филм Фест.

Заглавието е продължение на „ Белгийският крал “, където с присъединяване се разписа Нина Николина и е българска копродукция. Самата Чаплин е дълготраен другар на родното кино. Още през 2011 година тя мина по аления килим на феста в Москва с кецове. Причината за това решение на Джералдин, която по това време оглавяваше журито, бе отводът на управлението на форума да се даде специфична премия на Валери Йорданов и Иван Владимиров „ Кецове “. В „ Босият император “ - сходно на именития си татко във „ Великият деспот “, Чаплин извършва две функции – на симпатичната и ранима лейди Лиз и злокобната и властническа Илзе декор Щрохайм.

Официалното разкриване на София Филм Фест ще се състои на 12 март с прожекция на родното заглавие „ Петя на моята Петя “ (реж. Александър Косев). Българското кино ще бъде във фокус на кинофорума тази година, като ще бъдат показани 22 игрални продукции, с което СФФ съвсем изравнява персоналния си връх от преди две години. Цели 8 кино лентата ще създадат софийски министър председатели на форума. Това са „ Петя на моята Петя “, „ Сестра “, „ Бащата “, „ Пътуващо кино “, „ Не влизайте в спречкване с личния състав на банята “, „ Пепел върху слънцето “, „ Дани. Легенда. Бог “ и едно към момента необявено заглавие. С фокуса си върху българското кино, уредниците желаят да създадат обзор на миналото десетилетие – нещо, което се случи и през 2010 година

"Тази декада бе доста по-успешна за нашето кино ", безапелационен е Стефан Китанов, началник на фестивала.

Два родни кино лентата ще се състезават и в интернационалния конкурс на СФФ - „ Сестра “ и „ 18% сиво “. „ Бащата “ ще премери сили в балканския конкурс, а „ Пасажери “ ще взе участие в интернационалния конкурс на форума за писмено кино.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР