Най-голямата бунтовническа групировка в Източна Гута Джаиш ал ислам (Армия

...
Най-голямата бунтовническа групировка в Източна Гута Джаиш ал ислам (Армия
Коментари Харесай

Най-голямата бунтовническа група в Източна Гута напуска анклава

Най-голямата бунтовническа формация в Източна Гута " Джаиш ал ислам " (Армия на исляма) стартира да напуща Дума - последния град в региона, който продължаваше да се съпротивлява на силите на режима на Башар Асад, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Автобуси с членове на " Джаиш ал ислам " започнаха да напущат град Дума. Първите две групи от бойци и фамилиите им минаха по филантропичен кулоар към пункта за инспекция. След това рейсовете ще се насочат към сборния пункт на шосето от Дамаск до Хомс и се чака да дойдат в граничещия с Турция град Джараблус през втората половина от деня. Контролът над града е разграничен сред бунтовниците и турските войски, съобщи Българска телеграфна агенция.

По данни на държавната телевизия " Ал Ихбария " пътят до Джараблус ще отнеме 9 часа.

Правителството чака бунтовниците да изоставен региона, с цел да може да разгласи, че управлява напълно Източна Гута след протест, траял седем години. Вчера съветският военачалник Юрий Евтушенко, оглавяващ Центъра за помиряване на враждуващите страни в Сирия, заяви, че филантропичният кулоар към този момент е открит " освен за мирните поданици, напускащи Дума, а и за бойците от противозаконните въоръжени формирования и техните фамилии ".

Засега няма коментар от " Джаиш ал ислам "./24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР