Най-голям е проблемът с положителните резултати за наркотици при шофьорите,

...
Най-голям е проблемът с положителните резултати за наркотици при шофьорите,
Коментари Харесай

Войната по пътищата: Вътрешният министър и депутати обсъдиха законовите промени

Най-голям е казусът с позитивните резултати за опиати при водачите, които в действителност са употребявали медикаменти.

 

„ Серия от медикаменти могат да покажат позитивни резултати “, сподели проф. Добрин Свинаров от Александровска болница

 

От държавното управление към този момент обявиха, че ще влагат в построяването на лаборатории, които ще издават доста по-бързо резултатите от кръвни проби за опиати. До тогава обаче ВМР и прокуратурата ще разпространят до служителите на реда в цялата страна методология, по която да се работи при лишаване на автомобила.

 

„ Логично е още в първите дни на новата сесия на Народно събрание да помислим за законови оферти, които да подсигуряват, че отговорните ще понесат бързо и заслужено своите санкции. Важно е тези, които нямат виновност, да не заплащат цената за това “, сподели на излизане от вътрешното министерство Явор Божанков от ПП-ДБ.

 

„ Много е значимо също по този начин сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се съгласуват методическите инструкции, които ще спрат това, което тормози хората по отношение на конфискацията на колите. В момента само със правосъдно позволение може да са конфискува автомобил “, разясни Настимир Ананиев от ПП-ДБ.

 

„ Никой не приказва за това, че откакто към този момент имаме годен резултат от кръвната проба за опиати, ти се лишава автомобила. Проблемът е, че в първичния миг, когато към момента не е ясно дали имаш някаква виновност, ти понасяш някакви вреди “, разяснява ръководителят на правната комисия Стою Стоев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР