Най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета, който

...
Най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета, който
Коментари Харесай

Най-големият завод в Африка за производство на златни кюлчета отново работи

Най-големият цех в Африка за произвеждане на златни кюлчета, който се намира в Република Южна Африка, Ранд рафинери (Rand Refinery), възобнови работа след карантината, наложена поради пандемията от новия ковид. Това заяви през днешния ден неговият изпълнителен шеф Правин Баджнатх.
Служителите се върнаха на работа и пещта, в която се топи златото, ще бъде пусната още тази седмица.
Ранд рафинери е единственото дружество в Африка, което има патньорство с Лондонската асоциация на пазара за скъпоценни метали. Това дава специфичен статут на  продукцията на южноафриканския цех да се продава без ограничавания на лондонския пазар за злато.
Временното прекъсване от 26 март на работата на завода бе обезщетено с увеличаване на производството на златни кюлчета в две швейцарски предприятия, предава Българска телеграфна агенция.
Търсенето на злато внезапно набъбна в целия свят при започване на пандемията, а в този момент се поддържа главно от централните банки на редица страни, отбелязва Световният съвет по златото. По данни на организацията от тази седмица, през март централните банки са нараснали златните си активи с 46 тона. Към началото на май най-големи златни запаси са имали Съединени американски щати - 8133 тона и Германия - 3364 тона. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР