Най-големият вакуумен двигател с течен кислород и метан в Китай,

...
Най-големият вакуумен двигател с течен кислород и метан в Китай,
Коментари Харесай

Компания за космически полети в Китай изпробва двигател с течен кислород и метан

Най-големият вакуумен мотор с течен О2 и метан в Китай, създаден от компанията за търговски галактически полети LandSpace, завърши сполучливо първото тестване на цялостната си система, траяло 20 секунди. За тестването заяви радио Китай.

Двигателят с кодово название TQ-15A има вакуумна двигателна сила до 836 килонютона и ще бъде употребен в новата ракета „ Джуцюе-2 “, захранвана с течен метан и течен О2, и способна да носи потребен товар от 4 тона в 500-километрова слънчева синхронна орбита или от 6 тона в ниска околоземна орбита.

Според компанията, допустимо е „ Джуцюе-2 “ да реализира първия си полет тази година. Ако изстрелването е сполучливо, това ще се трансформира в първото потребление на технологията с течен метан и течен О2 в Китай, както и ще стане първата ракета с течно гориво, създадена от китайска частна компания.

Към момента са завършили тестванията за криогенно зареждане с гориво на „ Джуцюе-2 “, а окончателното сглобяване на ракетата се прави в центъра на LandSpace в Дзясин.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР