Най-големият в света химически концерн BASF ще съкрати 2600 работни

...
Най-големият в света химически концерн BASF ще съкрати 2600 работни
Коментари Харесай

Най-големият в света химически концерн иска да спести €500 милиона чрез масови съкращения

Най-големият в света химически тръст BASF ще редуцира 2600 работни места световно. Около две трети от тях ще бъдат в Германия, оповестяват от компанията, представени от международните медии.

През 2022 година BASF разгласи стратегия за строги икономии заради внезапното повишаване на разноските за сила в Европа и забавянето на стопанската система, написа Handelsblatt.

Компанията възнамерява да спести €500 милиона годишно отвън производството от 2024 година, като половината от тази сума ще бъде осъществена в главния ѝ цех в Лудвигсхафен. Там работят към 39 000 от общо 111 500 чиновници на концерна.

Фокусът на икономиите ще бъде върху сферите на услугите, корпоративните и изследователските действия, както и върху централата на компанията.
 BASF приключва на загуба 2022 година, поради излизането си от Русия
Най-големият в света химически тръст приключва на загуба 2022 година, поради излизането си от Русия

Анализаторите чакаха чиста облага за 2022 година в размер на 4,77 милиарда евро, която не се състоя

В допълнение към програмата за понижаване на разноските немската компания подхваща и структурни ограничения. Целта им е главният цех в Лудвигсхафен да бъде по-добре квалифициран за все по-голямата конкуренция в дълготраен проект.

На този декор един от двата завода за амоняк, както и заводите за някои предварителни артикули и първични материали ще бъдат затворени.

BASF предвижда по-ниска оперативна облага през тази година, като чака поправена облага преди лихви и налози до €5,4 милиарда, откакто през 2022 година облагата на компанията спадна с 12% до €6,9 милиарда.

Високите цените на газа рискува хиляди работни места и вложения да бъдат трансферирани другаде. Скорошно изследване на немската химическа асоциация VCI сподели, че съвсем половината от химическите компании възнамеряват да понижат вложенията си в Германия през 2023 година поради високите енергийни разноски.
 Най-големият химически тръст в света BASF забуксува
Най-големият химически тръст в света забуксува

Високи разноски заплашват конкурентоспособността на компанията
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР