Най-големият удар в тепърва предстои. Това заяви украинският заместник-министър на

...
Най-големият удар в тепърва предстои. Това заяви украинският заместник-министър на
Коментари Харесай

Украйна: Най-големият удар в контраофанзивата предстои

" Най-големият удар " в занапред следва. Това съобщи украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр, представена от " Ройтерс ".

Тя обаче уточни, че е мъчно за украинските сили да напредват , защото Русия е съсредоточила всичките си сили, с цел да спре офанзивата.

" Врагът няма да отстъпи елементарно позиции и би трябвало да се подготвим, че ще бъде тежък дуел. Точно това се случва в този момент ", написа Маляр в " Телеграм ".

" Провежданата интервенция има няколко задания и военните ги извършват. Те напредват по проект. А най-големият удар занапред следва " , акцентира тя.
 Русия призна за прогрес на украинските войски в Запорожка област
Русия призна за прогрес на украинските войски в Запорожка област

Киев е отвоювал село Пятихатки

Маляр съобщи, че макар настъплението на украинските войски в няколко посоки на юг, руснаците са концентрирали огромна част от напъните си на изток и не престават да напредват там. " За врага главното направление за нахлуване е там (изток - б.р.), защото агресорът не се отхвърля от задачата да доближи границите на Донецка и Луганска област ", регистрира тя.

Следователно най-ожесточените борби се водят в източната и южната част на Украйна . На юг украинците се сблъскаха с минни полета, дронове камикадзе и противотанкови управляеми ракети.

По-рано Маляр заяви, че борбите на източния фронт са били изключително " сложни ", защото съветските сили са съсредоточили огромен брой войски в опит да си върнат самодейността.

Тя обаче уточни, че у през двете седмици от началото на контранастъплението за отвоюване на територии, които сега са под съветски надзор.

Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко разясняват личните си загуби.
 Украйна: Ще се бием и с голи ръце, върнахме си още територии
Украйна: Ще се бием и с голи ръце, върнахме си още територии

Украинската войска е отвоювала над 100 кв. км от съветските сили
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР