Най-големият руски производител на петрол Роснефт и индийската държавна компания

...
Най-големият руски производител на петрол Роснефт и индийската държавна компания
Коментари Харесай

Роснефт увеличава петролните доставки за Индия

Най-големият съветски производител на нефт " Роснефт " и индийската държавна компания " Индиън ойл корпорейшън " (Indian Oil Corporation) са подписали дълготрайно съглашение за стабилно увеличение на доставките на нефт и диверсифициране на сортовете нефт за Индия. Това заяви през днешния ден " Роснефт ", представена от Ройтерс.

Споразумението е било подписано по време на работно посещаване до Индия на основния изпълнителен шеф на съветския колос Игор Сечин, разгласи компанията, без да даде детайлности за съглашението. 

" Страните са обсъждали способи за разширение на съдействието сред " Роснефт " и индийски компании по цялата верига на цената на енергийния бранш, в това число благоприятни условия за заплащания в национални валути ", заяви " Роснефт ".

Русия пренасочва енергийните си доставки от обичайни пазари в Европа, които постановиха широкообхватни наказания против Москва след началото на съветската инвазия в Украйна предходната година.

Индия е най-големият покупател на съветския недопечен нефт " Уралс " през март. Очаква се доставките за Индия да са над 50 на 100 от целия експорт по море на " Уралс " за настоящият месец, като Китай се подрежда на второ място.

Вицепремиерът Александър Новак съобщи през вчерашния ден, че продажбите на съветски недопечен нефт за Индия са скочили 22 пъти предходната година, само че не посочи какъв е размерът на продажбите.

" Роснефт " разгласи, че Русия за първи път е станала един от най-големите търговски сътрудници на Индия, откакто комерсиалният продан посред им е достигнал 38,4 милиарда $ през 2022 година. 

" Така задачата, сложена от водачите на страните ни за увеличение на оборота до 30 милиарда $ до 2025 година, е реализирана авансово ", заяви " Роснефт ", цитирайки Сечин, който е дълготраен доближен на съветския президент Владимир Путин, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР