Най-големият руски кредитор Сбербанк“ е принуден да затвори офиса си

...
Най-големият руски кредитор Сбербанк“ е принуден да затвори офиса си
Коментари Харесай

Санкциите принуждават „Сбербанк“ да затваря офиси

Най-големият съветски заемодател „ Сбербанк “ е заставен да затвори офиса си в Обединените арабски емирства (ОАЕ) при започване на идната година. Това сподели първият заместник-председател Александър Ведяхин, като упрекна за това натиска на западните наказания.

„ Сбербанк “ е една от няколкото огромни съветски банки, които бяха блокирани от интернационалната система за заплащания SWIFT, а някои висши ръководители бяха персонално наранени от глобите.

За страдание, в подтекста на санкционните ограничавания, ние сме изправени пред съществени ограничавания на нашия офис на SberInvest в Близкия изток в Абу Даби и ние, за жалост, сме принудени да го затворим през първото тримесечие на 2023 година “, сподели Ведяхин пред кореспонденти, представен от Reuters.

Той добави, че „ Сбербанк “ ще продължи да обслужва клиенти на пазара на ОАЕ и че са в ход дейни връзки с китайските регулатори по отношение на откриването на офис там.

Надявам се, че до края на 2023 година ще можем да отворим клон в Китай, нормално това лишава 1 – 2 години “, сподели Ведяхин.

Европейското поделение на „ Сбербанк “, основано във Виена, беше затворено по разпореждане на Европейската централна банка през март, откакто ЕЦБ предизвести, че съветската банка е изправена пред банкрут заради изтегляне на депозити.

Банката на Русия подреди на финансовите институции да лимитират разкриването на информация по-рано тази година. „ Сбербанк “ възобнови някои доклади през това тримесечие, като записва 84.8% спад на годишна база в чистата облага за интервала януари – ноември, надминавайки по-широкия бранш, който към момента е на загуба към 1 ноември.

Ведяхин отхвърли да даде прогнози за цялата година, само че сподели, че „ Сбербанк “ е уверена, че ще бъде печеливша през декември.

Корпоративната потребителска база на банката е повишена с 3% през 2022 година, а нейният портфейл от корпоративни заеми е повишен с 13.5% до повече от 18 трилиона рубли (263.35 милиарда долара), без да се взема поради валутната преоценка, сподели „ Сбербанк “.

Ведяхин сподели, че чака корпоративният кредитен портфейл на Русия като цяло да нарасне с 12 – 14% през 2023 година, при изискване че инфлацията е в сходство с прогнозата на централната банка от 5 – 7% и главният лихвен % е към настоящите равнища.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинСбербанк наказания съветска банка ОАЕ офис ПоследниНай-четениКомпании 48 Санкциите принуждават „ Сбербанк “ да затваря офиси Личности 528 Как Зеленски се трансформира от комедиант в воин от войната? Личности 236 2022-ра, която раздруса английското кралско семейство Лукс 5122 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Лукс 5122 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Компании 5036 Tesla спря работата в най-важния си цех Списанието 3119 Над 10 милиарда лв. е безвъзмездната поддръжка за бизнеса Списанието 3080 Български камери на Луната и на Марс Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР