Най-големият производител на стомана ArcelorMittal обяви, че очаква спад в

...
Най-големият производител на стомана ArcelorMittal обяви, че очаква спад в
Коментари Харесай

Тъмни облаци може да надвиснат над стоманената индустрия

Най-големият производител на стомана ArcelorMittal разгласи, че чака спад в търсенето от страна на Китай и по-слаб интерес от страна на Съединени американски щати и Европа. От управлението на колоса се притесняват, че скоро над световната стопанска система може да надвиснат тъмни облаци.

" Индустрията е изправена пред макроикономически опасности и е изложена на свръхпредлагане ", показват от ArcelorMittal в публично известие.

По-малките производители на стомана преди време подвигнаха въпроса за заплахите пред бранша. По-рано тази седмица Salzgitter излезе със мнение, в което са посочени " мрачните настроения и многочислените политически и стопански несигурности ", написа Bloomberg.

Печалбата за четвъртото тримесечие на ArcelorMittal остава под упованията на анализаторите. Последните прогнози за растежа на търсенето на стомана през тази години са за ниво от сред 0,5 и 1% при предишни упования за 2,8 на 100.

Търсенето от страна на Китай може да спадне с сред 0,5 и 1,5 на 100 през 2019 година след растеж от 3,5 на 100 през миналите 12 месеца.

" Относително постоянното търсене от страна на автомобилната промишленост и строителния отрасъл в Китай ще се охлади на фона на спадналата интензивност в страната ", допълват от ArcelorMittal.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР