Най-големият производител на микропроцесори Intel се включи в дългия списък

...
Най-големият производител на микропроцесори Intel се включи в дългия списък
Коментари Харесай

И Intel напусна напълно Русия

Най-големият производител на микропроцесори Intel се включи в дългия лист на компании, прекратили изцяло бизнеса си в Русия, оповестиха от компанията през днешния ден.

Още преди месец компанията спря доставките на консуматори в Русия и Беларус, само че в този момент се включва в цялостното евакуиране, което към този момент направиха AMD, Adobe, Adobe и доста други.

" Intel продължава да се включва в световната общественост, която осъжда войната на Русия против Украйна и приканва за бързо завръщане към мир ", пишат от компанията в изказване.

Те дават обещание и да поддържат своите над 1200 служащи в Русия. Според информация от ИТ бранша в страната, голям брой от чиновниците също напущат и търсят работа в други страни, което значи, че е налице и сериозен теч на експертни служащи от властническата страна.

Множеството от компютрите по света, изключително работни машини, са с микропроцесори на Intel. Изтеглянето им от страната значи евентуален срив на всевъзможни ИТ системи - частни и държавни. Според анализаторите, Русия към този момент договаря с Китай и евентуално ще се опита да размени потребностите си с чипове китайско произвеждане. Това обаче няма да стане елементарно - заради преобладаващата позиция на Intel, AMD и Apple на пазара за микропроцесори, китайските други възможности от този вид не са по никакъв метод конкурентни.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР