Най-големият производител на автомобили в света Toyota Motor Corp ще

...
Най-големият производител на автомобили в света Toyota Motor Corp ще
Коментари Харесай

Toyota се съгласи на най-голямото увеличение на заплатите от 20 години

Най-големият производител на коли в света Toyota Motor Corp ще одобри настояването на синдиката за най-голямото нарастване на главната заплата от 20 години насам. Стъпката е подхваната след апелите на японските управляващи към бизнеса да усили възнагражденията.

Като един от най-големите работодатели в Япония, Toyota от дълго време играе водеща роля на трудовите договаряния, които са в разгара си в огромните компании. Очаква се доста от тях да приключат бързо, защото държавното управление се стреми към превъзходство над инфлацията посредством нараствания на заплатите, с цел да облекчи тежестта върху потребителите.

Федерацията на профсъюзите, представляваща 357 000 служащи от групата на Toyota, съобщи, че нарастването, което желае, е най-голямото от две десетилетия, само че не уточни размера му.

Бъдещият президент на Toyota Коджи Сато сподели, че решението да се одобряват напълно настояванията на профсъюза слага пример за договаряния за възнаграждение. Сато насърчи останалата част от автомобилната промишленост да последва този модел, сочи обява на уеб страницата на компанията.

Тъй като инфлацията е на най-високото равнище от 40 години насам, Япония е под по-голям напън от всеки път да увеличи заплатите, с цел да съживи потреблението.

Но защото стопанската система се бори - рецесията през четвъртото тримесечие бе предотвратена, само че стопанската система набъбна доста по-малко от предстоящото - анализатори споделят, че нарастванията на заплатите ще останат лимитирани до огромни компании като Toyota.

Малките и междинни компании, които наемат множеството японски служащи, ще не престават да се борят да си разрешат нарастване на заплатите, споделят те.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР