Най-големият производител на автомобили в Китай SAIC Motor планира първата

...
Най-големият производител на автомобили в Китай SAIC Motor планира първата
Коментари Харесай

Най-големият производител на автомобили в Китай SAIC Motor планира първа европейска фабрика

Най-големият производител на коли в Китай SAIC Motor възнамерява първата си фабрика в Европа. Новината пристигна на фона на скочилите продажби на колите на марката на континента. Компанията е притежател на емблематичната марка MG.

Новият цех ще създава електрически транспортни средства, само че още не е ясно дали моделите MG ще се създават там. MG се произвеждаше в Обединеното кралство, само че през 2016 година производството беше преместено в Китай. Според представител на SAIC компанията към момента е в развой на обезпечаване на локация в Европа и завършване на други детайлности за плана.

Продажбите на транспортните средства на компанията, като изключим Китай, са нарастнали с 40% през първите три месеца на годината, по данни на компанията SAIC.

MG е най-предпочитана в чужбина и за това приказва фактът, че броят на продадените коли в Европа се е нараснал два пъти за първите три месеца на 2023-а, съобщи компанията.

Като цяло китайските производители на коли като SAIC, Geely и Great Wall означават повишаване на пазарните си дялове през последните години.

Износът от Китай беше пристигна и на фона на по-голямото търсене за електрически транспортни средства и продажбите в Русия. Много западни страни постановиха наказания след нахлуването в Украйна, което спря и вноса на автомобилни компании.
 Шефът на Toyota Европа: Ще произвеждаме единствено електрически автомобили до 2035-а
Шефът на Toyota Европа: Ще произвеждаме единствено електрически автомобили до 2035-а

След като се утвърди като пионер в хибридната технология през 1997 година, Toyota стартира да изостава в технологиите за напълно електрически коли

Китай е изнесъл над милион транспортни средства през първите три месеца на тази година съгласно публични данни и изпревари Япония като най-големият експортьор на коли в света.

SAIC има взаимни предприятия с немския авто колос Volkswagen и американския производител на коли General Motors. Компанията е продала 5,3 милиона автомобила в международен мащаб предходната година, а Европа е най-големият му чуждестранен пазар с над 100 000 продадени автомобила, съгласно SAIC.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР