Най-големият курортен комплекс у нас Слънчев бряг всяка година посреща

...
Най-големият курортен комплекс у нас Слънчев бряг всяка година посреща
Коментари Харесай

Организираните групи туристи се завръщат в Слънчев бряг

Най-големият курортен комплекс у нас Слънчев бряг всяка година посреща гости от целия свят. След няколко сложни сезона, повлияни от коронавирус пандемията, през това лято Слънчев бряг отбелязва завръщането на проведените групи туристи.

Докато през последните три години наблюдавахме изменен профил на туристите заради условностите във въздушния превоз, през този август равнищата на посещаемост от летовници, идващи с чатъри от Европа, се възвръщат. Регистрираме намаление на броя на посетителите, които идват със личен превоз, за сметка на проведените групи туристи, разяснява Соня Енилова, изпълнителен шеф на “Слънчев бряг ” АД. Комплексът е основан точно за този вид туризъм, като предлага отлични условия за почивка. Сигнали за възобновяване имаше още в първите месеци на 2023 година, когато английската компания Travel Counsellors заяви за забележителен растеж в записванията за all inclusive туризъм – от 20% за 2019 година до 26% за сегашния сезон, добавя Соня Енилова.

Наблюденията на специалисти демонстрират, че този тренд ще се резервира, тъй като клиентите не престават да вършат почивките си приоритет, като в това време желаят да ръководят разноските си и да имат по-голяма еластичност, което може да се реализира по-ефективно, в случай че се резервира всичко на едно място.

Дейностите на “Слънчев бряг ” АД по обезпечаването на летния туристически сезон в комплекса всяка година са ориентирани към вложения за по-голяма успеваемост на бизнес операторите и комфорт за туристите.

Дружеството, притежател и оператор на инфраструктурата, направи редица реновации и усъвършенствания в зона Изток. Изградени са нови тротоарни настилки, осъществени са действия по асфалтиране на улици навътре в комплекса, положена е нова маркировка, сменени сa осветителни тела.

Ремонтните действия обгърнаха и крайбрежната алея, централната алея ( “Кубан ”), улица “Първа ”, където са възобновени настилки до и към спирки на публичния превоз. До хотелите “Зефир ”, “Гларус ”, “Феникс ”, “Жерави ”, станцията на Министерския съвет, хотел “Континентал ”, хотел “Барсело ”, контролно-пропусквателен пункт “Магура ” са построени нови тротоари и са ремонтирани улици. Направено е уголемение на пътя зад хотел “Перла ”.

Инвестициите в инфраструктурата за летния туристически сезон 2023 надвишават 1,5 милиона лв.. В това число влизат и редица действия по озеленяване и паркоподдържане, видеонаблюдение, замяна на осветителни тела с енергоспестяващи.

“Слънчев бряг ” АД стопанисва и ръководи инфраструктурата в зона Изток в комплекса - алеи, улици, зелени площи, ситуирани на към 650 000 кв. м, лична ВиК мрежа, а в зона Запад към 55 000 кв. м земя, включително оранжерия и складови пространства.

“Слънчев бряг ” АД не има туристически обекти – хотели и заведения, не прави туроператорска активност. От 2011 година няма приходи от инфраструктурни такси, а вложенията в инфраструктурата са от доходи от лична активност.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР