Най-големият кошмар за всеки притежател на птиче е то да

...
Най-големият кошмар за всеки притежател на птиче е то да
Коментари Харесай

Какво да направите, ако вашето птиче излети

Най-големият призрачен сън за всеки собственик на птиче е то да излети. Ако въпреки всичко се случи папагалът ви да избяга, повода за терзание е огромна, защото одомашненото пернато най-вероятно няма да се оправи с живота на открито. Превенцията на случилото се би била с уместно и постоянно подкастряне на ноктите. Но в случай че въпреки всичко не сте го създали, а птицата ви е отлетяла на открито, ето по какъв начин да си помогнете:

Реагирайте бързо, в случай че животинчето избяга

Времето е от изключително значение, когато става въпрос за избягал папагал, канарчета, амадинки или друго птиче.

В първите минути, откакто откриете, че птичето ви е изхвърчало, имате най-големи шансове да извършите действието обратимо.

Разгледайте близките дървета и високи постове, на които вероятно може птицата да е кацнала. Възможно е тя да дохвъри до вас, в случай че ви разпознае.

В някои случаи животното е в положение на потрес и ще е прекомерно уплашено даже да се движи. Бъдете сигурни, че го наблюдавате деликатно, до момента в който измислите подобаващ проект да си го върнете у дома. Поддържането на образен контакт е от първостепенно значение, когато желаете да приберете избягалото птиче.

Възвръщане на изхвърчало птиче

 Избягала птица

Поставете клетката на вашата птица на мястото, от което е избягала. Ако това се е случило през входната врата, сложете клетката на верандата или на прага. Ако клетката е забележима отдалеко, птичето най-вероятно ще се завръща в нея, защото съставлява комфорт и сигурност в съпоставяне със суровата и объркана околна среда.

Бъдете сигурни, че пледирате за мир – оставете обичаните лакомства на вашата птичка вътре или към клетката, с цел да го привлечете вкъщи. Опитайте да извикате пернатия си другар – използвайте познати изречения, звуци и думи, на които той е привикнал. Това може да накара той да се завърне у дома.

Какво да сторите, в случай че птичето не се завръща

Понякога задачите старания могат да са напразни. Вие изгубвате птичето от взор или не можете да го намерите. Опитайте се да не се обезокуражавате. Поставете разгласи в региона, на които да участват отличителните му белези, негова фотография и ваши контакти.

Разпространете обявата в интернет и Facebook профила си – постоянно изгубени домашни любимци биват открити и върнати на стопаните си по този метод. Помислете дали сте подготвени да предоставите премия на индивида, който откри птицата.

Как да предотвратим излитането на птицата

Всички знаем, че предварителната защита в този момент ще ни спести куп проблеми и главоболия по-късно във времето. Това важи и за евентуално избягало животно, освен за редица болести. Добре е ветеринарният ви доктор да извърши подкастряне на крилата на папагалчетата. Вкъщи бъдете деликатни и затваряйте компактно естествените изходи на къщата – порти и прозорци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР