Най-големият компромис беше да участваме с БСП, защото преди това

...
Най-големият компромис беше да участваме с БСП, защото преди това
Коментари Харесай

Слави: Най-големият компромис беше да участваме във властта с БСП

" Най-големият компромис беше да участваме с Българска социалистическа партия, тъй като преди този момент Българска социалистическа партия беше част статуквото. Те са част от статуквото - аз съм наясно с цялата обстановка от смяната от 10 ноември 1989 година Оттогава всичко е ясно за Българска социалистическа партия ". Това сподели водачът на " ИТН " Слави Трифонов в първото си изявление за годината по Дарик радио. Това е и първото изказване на Трифонов, откакто разгласи, че изтегля министрите си държавното управление поради държавния бюджет и проблема към ветото за Северна Македония.
" Спечелихме избори, за които трябваше да поемем отговорност. Решихме да не се събираме с други партии, с цел да поемем сами отговорност. Тогава направих изказване, в което споделих, че в случай че продължим да участваме в политическия живот, идващия път ще направя каквото зависи от мен, с цел да има държавно управление ", сподели още Трифонов. И напомни, че от Има Такъв Народ са подписали съглашение единствено с Политическа партия, а не с останалите партии, с цел да има държавно управление. 
Той добави, че задачата на Има Такъв Народ за присъединяване в ръководството е била да се въведат в деяние решенията на референдума от 2016 г. 

" Аз не съм популист. Аз споделям това, което считам, че е вярно. Имам цел и не се изживявам като модернизатор. Моята цел е да правя работа ", сподели още той.

По думите му откакто през юли е спечелил изборите предложил на Петков и Василев да станат част от кабинета му кабинет. Но Петков сложил изискване в кабинета Асен Василев да е министър на финансите.

Трифонов разказа Кирил Петков като прочувствен,  а Василев като еластичен.

Аз просто съм изтеглил министри. За да се скапе, би трябвало да има други дейности и ходове. Аз не съм развалял нищо, сподели още водачът на Има Такъв Народ. И добави, че не е човек, който гледа в профил.

„ За положително или за неприятно съм участник в цялата тази работа. Има две съществени аргументи – мотивът е, че при актуализацията на бюджета министерствата, за които дава отговор Има Такъв Народ, бяха пропуснати. А аргументите са две. Основната е, че във връзка с Македония се води двойна политика – едната от Министерство на външните работи, за която отговорност носи Има Такъв Народ. Другата е финансова – страната, съгласно мен и съгласно информацията, която имаме, е много зле финансово “, сподели още Трифонов, опирайки се на информация на министрите на енергетиката и районното развиване и благоустройството.

По отношение на Македония той уточни Весела Чернева, която по думите му дублирала външния министър Теодора Генчовска.

Лидерът на Има Такъв Народ съобщи, че във всички министерства има хора послушание не на министрите, а персонално на Кирил Петков.

„ Моето мнение е, че тези хора не стават за това да се занимават с власт. Те би трябвало да стоят оптимално надалеч от властта, за оптимално дълго време ", сподели още той във връзка с „ Продължаваме промяната “, сподели Трифонов.

По думите му четворната коалиция се появи с една единствена цел - да престане метода на ръководство на ГЕРБ.

„ Авторитарно и без да се преценява с останалите. Кирил Петков прави същото. Политическа партия ръководи като ГЕРБ - желаят еднолично да ръководят “. 

Трифонов упрекна Петков, че не е спрял да с опитите да прескача Има Такъв Народ във връзка с Северна Македония.

„ Не чу препоръки, не проумя обстоятелството, че има друго отношение към този проблем. Говореше едни неща на посланиците и на огромните политици в Европа и в света. В България говореше други работи, а истината е, че просто лъжеше “.

 

Очаквайте детайлности! 

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР