Най-големият дар, който можеш да дадеш на себе си, е

...
Най-големият дар, който можеш да дадеш на себе си, е
Коментари Харесай

В сезона на подаръците подарете нещо и на себе си

" Най-големият подарък, който можеш да дадеш на себе си, е малко от личното си внимание. " - Антъни Дж. Анджело

Коледните и новогодишните празници са времето, когато интензивно се стараем да зарадваме хората към нас, да изберем най-хубавите дарове, да създадем благ жест, да накараме околните ни да се почувстват специфични и обичани. Разбира се, в това няма нищо неприятно – в противен случай. Замисляме ли се обаче, какъв брой време отделяме за себе си, за персоналния си комфорт и потребности? Често измежду подготовката на изненади за фамилията и приятелите, извършването на покупки и приятния празничен безпорядък, забравяме за себе си.

Направете тази година (пък и всяка следваща) малко по-различна, по-лична и ориентирана към личните ви чувства и потребности - подарете нещо на себе си. Най-добрият подарък, който можете да си извършите, е да отделите повече време за вас самите, за тези дребни, скъпи моменти и прекарвания, които прибавят дълбочина и смисъл към живота ви.

Подарете си:

Време
Време, през което да научите повече за себе си, да инвестирате в самостоятелния си капитал нещо, което прибавя стойност към това кои сте и кои желаете да бъдете. Открийте какво харесвате и не харесвате. Това ще ви помогне да настроите стандартите и границите си, които да подхождат на вашите полезности по този начин, че да можете да създадете живота, който желаете да имате. По пътя може да откриете, че нещата се трансформират. И това е добре. Това е естествено. Когато това стане, разпознайте го и бъдете наясно с ежедневните си дейности, когато се приспособявате към личността, в която се превръщате. Намерете способи да се грижите за тялото и мозъка си. Когато си позволите да се отпуснете, да намалите напрежението и да се свържете още веднъж със себе си, ще бъдете по-продуктивни, ще имате повече сила и ще се почувствате по-щастливи, пълноценни и осъзнати.

Спокойствие
Спрете за малко, поемете мирис, концентрирайте се върху сегашния миг и благодарете за всички благословии, които имате към себе си. Припомнете си, че всичко в живота е преходно, нищо не е постоянно. Не е нужно да се безпокоите непрестанно за пропуски и неточности в предишното или пък, че не можете да контролирате бъдещето, още повече за мнението на хората и публичните предубеждения. Важно е да се движите съгласно личните си потребности, с движение, което дава отговор на опциите ви, а когато усетите, че нещата ви идват допълнително, дайте си „ пауза “ и имайте религия, че всичко ще се случи по-най-добрия за вас метод. Запазете вътрешния си мир и знайте, че сте способни на повече, в сравнение с допускате.

Прошка
Често ни е мъчно да прощаваме грешките си. Вместо да се наказваме като се упрекваме, би трябвало да оценим уроците, които сме научили от нашия неблагоразумен избор в дадена обстановка, от допускането на нездравословни взаимоотношения или пък незадоволство от работа, която не дава отговор на полезностите ни. Не можем да променим предишното, само че можем да използваме опита от случилото се в живота ни до този миг, с цел да израснем и да действаме по-мъдро отсега нататък. Простете си по този начин, както бихте дали прошка на безценен другар. Когато простите и освобождавате виновността и срама, вие си давате силата да измененията личната си история. Бъдете в естетика със себе си, бъдете индивидът, с който бихте желали да прекарате повече от времето си. Когато се уловите, че мислите или говорите отрицателно за себе си, променете посоката незабавно, след време цялата ви настройка ще одобри по-позитивен образ.

Нов късмет
Дайте си опция да следвате фантазиите си, да вършиме това, което обичате и което е значимо за вас. Намерете смелостта и волята да живеете същински за себе си и да прекарвате времето си в това, което е от голяма важност за вас. Не позволявайте на предишното да ви лимитира, намерете своята нова пристрастеност, своето ентусиазъм и му де отдайте с цялата си същина. Влюбете се в живота още веднъж, търсете, опитвайте и бъдете отворени за смяната, за новото, което може да ви се стори мъчно първоначално, само че постоянно е за положително, отваряйки нови хоризонти пред нас.

Ново премеждие
„ Кога беше последният път, когато направихте нещо за пръв път? “ – може би, в случай че си задаваме по-често този въпрос, ще си позволим повече смели решения, независимост и нови преживявания. Запишете се на някакъв креативен курс – снимка, изобразяване, готварство, танци или пък се отдайте на спорт – фитнес, йога, пилатес, аеробика, канго джъмпс. Изберете нещо, за което в никакъв случай не сте имали време, а вътрешно сте си представяли по какъв начин можете да се изявите. Подарете си едно ново премеждие, нещо което да ви носи наслаждение, ентусиазъм, смях, да ви кара да се чувствате живи, с приповдигнато въодушевление и по детски нетърпеливи за всяко ново посещаване. Една нова активност в живота ви, може да окаже позитивен резултат върху всичко към вас, ще подейства освежаващо и мотивиращо, а шансът за нови запознанства може да докара до спомагателни позитивни страсти.

Пътуване
Пътуването постоянно е добра концепция, работи лечебно, зареждащо, освобождаващо. Прекарване на време надалеч от нормалната ви среда, ще помогне да се отпуснете и да се освободите от напрежението и еднообразието в работата или у дома. Промяната на ситуацията даже единствено за няколко дни може да даде позитивно влияние върху прочувственото и физическо положение. Ако имате предпочитание, можете да поканите безценен за вас човек, с който да посетите красива дестинация или пък приключенствайте сами в близкия до вас град, до някое малко селце в покрайнината. Разхождайте се, наслаждавайте се на непознатото, на тишината, на някой магичен безоблачен залез, на аромата на зима и бор, пробвайте друга храна, купете си нещо малко за спомен.

Бъдете положителни към себе си – преоткривайте се, поощрявайте се, предизвиквайте се, бъдете по-малко сериозни, както към вас самите, по този начин и към близките, гледайте на нещата с повече възприятие за комизъм. Правете това, което ви носи задоволство и общувайте с хора, които ви карат да се смеете повече – “Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви – вие самите. “ - Ейнджъл Черноф
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР