Най-големият астероид, който преминава на много близка дистанция до земята

...
Най-големият астероид, който преминава на много близка дистанция до земята
Коментари Харесай

The Independent: Астероид е преминал почти незабелязано много близо до земята

Най-големият метеорит, който минава на доста близка отдалеченост до земята от век насам се е „ изплъзнал “ през системите на НАСА за засичане на небесни тела, разкриват вътрешни имейли на организацията, написа английският вестник The Independent.

Астероидът с името „ 2019 OK “ съвсем е минал около земята без да му бъде обърнато никакво внимание. Той е прелетял единствено на 73 хиляди км., което е пет пъти по покрай земята, в сравнение с дистанцията до луната, сочат документи на НАСА, предава " Фокус ".

Той е бил засечен на 24 юли от бразилска обсерватория единствено часове преди да прелети около земята.

Провалът на НАСА да засече стометровият метеорит акцентира още един път потребността от финансиране за организацията, с цел да засича тя по-ефективно приближаващи небесни тела.

„ Този обект се е изплъзнал през серия от мрежи за засичане заради ред аргументи “, съобщи доктор. Пол Чодас, чиновник на НАСА.

„ Та беше ли това изключително загадъчен метеорит? Чудя се какъв брой пъти това се е случвало, без даже да разберем за метеорита “, добави той.

Според изказване на НАСА, в случай че метеоритът беше навлязъл в атмосферата и блъснал земята, ударната вълна е щяла да опустоши зона от към 80 километра. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР