Най-големият активен горски пожар в Калифорния се разрасна неимоверно снощи

...
Най-големият активен горски пожар в Калифорния се разрасна неимоверно снощи
Коментари Харесай

Горски пожар бушува в Калифорния, заплашва хиляди домове

Най-големият деен горски пожар в Калифорния се разрасна неимоверно нощес и заплаши хиляди домове в американския щат, което наложи пожарникарите да подхващат незабавни дейности за посрещане на заплахата. Огънят е част от пламъците, обхванали обширни региони от западните елементи на Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Интензитът и трагичното разпространяване на пожара провокира мрачни съпоставения от страна на представителите на управляващите с чудовищния пожар в региона от 2018 година, засегнал тежко градчето Парадайс и още няколко дребни обитаеми места, вземайки 85 жертви и изпепелявайки 11 000 жилищни домове.

Пламъците на тазгодишния пожар погълнаха дотук над 130 постройки, а още хиляди са застрашени, което наложи да се извърши евакуация на население в четири окръга - Бют, Плумас, Техама и Шаста. По данни към нощес локално време огънят гори на повърхност от 1243 кв. км и се разраства с бързи темпове в северна и източна посока.

Според управляващите пожарът е зародил в сряда, откакто незнаен мъж бутнал горяща лека кола в канавка в Чико и по-късно умерено избягал от мястото дружно с други лица.

" Има необикновено доста " гориво " за пожара и той ще продължи да се разраства с бързи темпове ", съобщи на брифинг представител на пожарната. По думите му пламъците настъпват със скорост 21 кв. км/ч ".

Под " огнена блокада " се намират и други региони в западната част на Съединени американски щати и в Канада. В далечен регион на Айдахо пожар, провокиран от гръмотевица, стана причина хората да бягат по пътища, заобиколени от пламъци, а в източната част на щата Вашингтон също избухна пожар, който наложи евакуации.

В Източен Орегон авиатор беше открит мъртъв, откакто дребен аероплан цистерна, с който е гасил един от многото горски пожари в западните елементи на Съединени американски щати, се е разрушил.

По последни данни на територията на Съединени американски щати има над 110 дейни пожара, горящи на повърхност от 7250 кв. км, заяви Националният междуведомствен център по пожарите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР