Най-големите звезди на футбола ни през този век - Димитър

...
Най-големите звезди на футбола ни през този век - Димитър
Коментари Харесай

Бербатов, Стилиян и Мартин с шокиращи разкрития за футбола н...

Най-големите звезди на футбола ни през този век - Димитър Бербатов, Стилиян и Мартин Петрови оповестиха, че БФС би трябвало да съблюдава устава и да се произнесе в 14-дневен период по отношение на настояването за привикване на ексклузивен конгрес. Ако не го направи, съдът ще задължи централата да насрочи конгрес за нов президент. Това съобщи Бербатов в студиото на " Тази заран " по bTV.

За първи път той, Стилиян Петров и Мартин Петров гостуват дружно в телевизионно предаване.

На 5 август представители на Бербатов занесоха в постройката на съюза в " Бояна " подписи на представители на 1/3 от клубовете, които желаят преждевременни избори за нов началник. Тогава документите не бяха признати под предтекст, че се прави стерилизация на постройката.

Бербатов и екипът му са съумели въпреки всичко да входират подписката и в този момент би трябвало да чакат от БФС да се произнесат. Това би трябвало да се случи до 2 седмици.

БФС одобри подписката за ексклузивен конгрес на Бербатов
Централата би трябвало да разгласи дали ще свика нови избори до 2 седмици
" Ние сме събрали нужните подписи по правилник, дори събрахме повече. Опитахме да ги внесем в деловодството на БФС, само че имаше " стерилизация ". Затова пуснахме подписката по електронен път. ", разяснява Бербатов.

" Ако БФС не се произнесе в период, по-късно съдът идва и ги задължава да създадат конгрес. Има период от 14 дни. Информирали сме и УЕФА, те знаят за протичащото се и чакаме БФС да се произнесе както е по правилник. ", добави някогашният нападател.

" Конгресът би трябвало да стане, с цел да се видят всички претенденти. Димитър Бербатов излиза с неговия екип, с неговата смяна за футбола. В момента се пробват да избягат от конгреса, тъй като ги е боязън. Нас не ни е боязън ", безапелационен е Стилиян Петров.

" Клубовете го желаят. На срещите се виждаше боязън в очите на хората ", добави Мартин Петров.

Тримата разкриха, че след входирането на подписката на представителите на клубовете е оказан напън, с цел да се подпише " контрадекларация ".

" Има хора, които споделят за напън и това е най-странното, тъжното и смешното. Разбираемо е, тъй като някои от тях са по-малки тимове, в общини, които са по-малки, подвластни са. Но! За да се стигне до такава обстановка и ти да си водач и да водиш със боязън, това е безумно. Лидерът не води със боязън. Тези хора, които са избрали това управление на БФС да ги води и да ги съставлява, ги заплашват. Има такива хора, идват до нас, контактуват с нас ", съобщи Бербатов и добави:

" Ние по правилник сме събрали 1/3 и повече от гласовете за конгрес, входирана, чакаме да работят. В същия миг хора от клубовете се свързват с нас и споделят: „ Те сега ни звънят и ни натискат да подписваме контрадекларация на това, което към този момент сме подписали за вас “. Ние сме създали нещо законно, както е по правилник и в този момент желаят да анулират това законно с някакви листа. Това са хората, които са в Българския футболен съюз сега. Лесно ни е да сме в съпротива – за подлагаме на критика, да обясняваме. Трудно ще е, когато отидем там и стартираме да работим. Тогава се обръщат нещата. В момента сме в по-изгодната позиция, само че, с цел да се стигне до тук е ясно, че хората, които не желаят да създадат конгрес, са хората, които сплашват тимовете. Какво може да им създадат? Нищо. "

Стилиян Петров беше безапелационен, че по този начин се работи в Българския футболен съюз от години.

" В момента може би ние сме малко по-организирани, по-иновативни, сплотени и желаеме да създадем смяната. Тези дребни неща излизат нескрито. Клубовете към този момент са изморени и им е писнало да ги третират по този метод. Футболът е игра за хората, които желаят да влагат, да развиват гении, треньори. Това не се получава и от двете страни се вижда огромен застой и на хората стартира да им омръзва и да се уморяват от всички тези игри "

" Клубовете изгубиха доверие към БФС и те самите желаят да свикат този конгрес. За 2018 година се сещам за прословутите кавги по какъв начин не допускаха Любо Пенев и другите кавги. И за тези конгреси чуваме по какъв начин се е гласувало, какво е правено с бюлетини. Просто не може да ни го проумее главата. Ние сме по-ново потомство и желаеме да внесем иновативности. Хората от футболния съюз желаят да си работят по остарелия метод ", добави Мартин Петров.

Ден, откакто Бербатов разгласи кандидатурата си, Борислав Михайлов отдръпна оставката си и се завърна на президентския пост на БФС, с цел да довърши мандата си.

" Това си е персонален избор. Не може да го разясняваме като някакъв сюжети. Дори да е бил, те са си го написали и изиграли. Факт е. Дали е бил верен? Разбира се, че не. Това е казус - след толкоз време да се върнеш и да си оттеглиш оставката. Показа страха, който витае за тази смяна, която се задава. А тя ще се случи - през днешния ден, на следващия ден, ще се случи. Подписката за конгрес и тези заявления, не са за нас. Те са, с цел да се свика конгрес. Тогава да гласоподават за който желаят ", съобщи Бербатов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР