Най-големите заплахи за сигурността, които действат днес, действат на международната

...
Най-големите заплахи за сигурността, които действат днес, действат на международната
Коментари Харесай

Международната организация „Атлас на киберпрестъпленията“ има за цел да пресече киберпрестъпленията в световен мащаб

Най-големите закани за сигурността, които работят през днешния ден, работят на интернационалната сцена. Това значи, че ефикасният опит за пресичането им също би трябвало да бъде световен. Членовете на „ Атласа на киберпрестъпността “ се пробват да създадат тъкмо това, започвайки със споделено разузнаване на хакерските групировки и техните интервенции.

Световният стопански конгрес (WEF) публично започва самодейността „ Атлас на киберпрестъпността “ през 2023 година, откакто прекара 3 години в разисквания на проекта и неговата изпълнимост. Една от най-мощните неправителствени и лобистки организации в света в този момент интензивно си партнира с създателите Banco Santander, Fortinet, Microsoft и PayPal, полагайки съществени старания против главните интервенции в региона на киберпрестъпността.

Киберпрестъпленията могат да обиден всеки, декларира WEF, като те затрудняват живота и бизнес вероятностите на физическите лица и световните корпорации. Засегнати са и сериозни инфраструктури и държавни организации, което значи, че киберпрестъпленията могат да нанесат големи вреди на международните стопански системи и общества, макар че тези вреди не постоянно са забележими.

Проектът „ Атлас на киберпрестъпността “ е умислен за да „ стесни пространството “, в което могат да се движат киберпрестъпниците, като усъвършенства и показа общото схващане за явлението посредством проучвателен метод с „ отворен код “.

Понастоящем организацията си сътрудничи с над 20 правоприлагащи органи, частни компании за сигурност, финансови институции, неправителствени организации и университетски институции, като всички те работят за постигането на една и съща цел.

Според Тал Голдщайн, началник на стратегическия отдел на Центъра за киберсигурност на WEF, членовете на „ Атласа “ са прекарали много време в търсене на отговор на въпроса дали сходна самодейност въобще е осъществима. Сега, когато организациите имат доказателство, че могат да работят дружно, „ Атласът “ ще навлезе в оперативната си фаза със основаването на голяма „ база от познания “ против киберпрестъпността и хакерските групировки.

Новата стратегия за съдействие е свършила доста работа по разследващата страна на нещата, съобщи вицепрезидентът на Fortinet Дерек Манки.

Сега членовете желаят да се опитат фактически да окажат влияние върху интернационалната киберпрестъпност, което значи, че скоро би трябвало да стартират да изземват незаконни инфраструктури, да правят арести и обществено да приписват офанзиви на цифрови банди.

Атласът по киберпрестъпност ще работи за дейно разрушение на пазара на киберпрестъпления. Изпращайки обръщение, че самодейността на WEF към този момент „ има смисъл “ и може да направи живота на нарушителите доста по-труден. Киберпрестъпленията би трябвало да се трансфорат в интервенция, която не е рентабилна в международен мащаб, откакто личните данни на WEF акцентират новите опасности за сигурността, произлизащи от „ кипящото “ геополитическо напрежение и неконтролирания софтуерен прогрес.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР