Най-големите телекоми в Европа призоваха правителствата на страните от ЕС

...
Най-големите телекоми в Европа призоваха правителствата на страните от ЕС
Коментари Харесай

Най-големите телекоми в Европа с отворено писмо до правителствата на страните-членки

Най-големите телекоми в Европа приканиха държавните управления на страните от Европейски Съюз да спрат да се опълчват на отдаването на лицензи за честоти за интервал от най-малко 25 години, като фирмите считат, че сходна смяна ще окуражи вложения и нововъведенията.

В писмо, изпратено до министрите, телекомите споделят, че са обезпокоени поради полемиките в Брюксел за промяната на законодателството по отношение на честотите и нейн неуспех ще навреди на всички компании, които употребяват интернет.

Според тях това би довело и до заледяване на нововъведенията, растежа и развиването за десетилетия напред.

Писмото е подписано от основните изпълнителни шефове на Deutsche Telekom, KPN, Orange, Telecom Italia, Telefonica, Telekom Austria, Telenor, Telia Company и Vodafone.

Европейската комисия се пробва от години да управлява разпоредбите, по които държавните управления отпускат лицензи за честоти на мобилните оператори, като задачата е да се положат първите стъпки към обединен европейски пазар на телеком услугите.

Около 15 страни от Европейски Съюз обаче се опълчват на проектите на Комисията да вкара най-малък период на лицензите от 25 години, който варира в обособените страни и усложнява задачата на операторите да се съревновават със своите съперници извън Океана.

От своя страна телекомите мощно поддържат този най-малко и упорстват и за законодателство, което да обезпечи огромна опция за възобновяване на периода след приключването му, споделя Матс Гранрид, шеф на GSMA - международната асоциация на мобилните оператори.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР