Най-големите технологични компании от Силициевата долина предприеха мерки, ограничаващи достъпа

...
Най-големите технологични компании от Силициевата долина предприеха мерки, ограничаващи достъпа
Коментари Харесай

Силициевата долина изтегля продуктите си от Русия

Най-големите софтуерни компании от Силициевата котловина започнаха ограничения, ограничаващи достъпа на хората в Русия до някои от най-широко употребяваните софтуерни артикули в света, до момента в който президентът Владимир Путин продължава нашествието си в Украйна, написа Си Ен Би Си.

Много от техните дейности са подхванати в сходство със глобите, наложени от държавното управление на Съединени американски щати.

Apple поде самодейността във вторник като разгласи, че стопира продажбите на iPhone, iPad, MacBook, Mac и всички други артикули свои артикули в Русия.

„ Те водят редиците “, разяснява основният анализатор на CCS Insight Бен Ууд, добавяйки, че това оказва напън върху конкурентните компании да последват образеца на Apple.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания също по този начин заяви, че е премахнала подкрепяните от съветската страна медии RT News и Sputnik News от своя App Store по целия свят, като се изключи Русия.

Гугъл отстрани и двата новинарски издания от своя Play Store в Европа.

Компанията зад най-популярната интернет търсачка стопира и всички реклами в Русия.

Решението идва, откакто съветският интернет регулатор Роскомнадзор, упрекна платрформата YouTube, която е благосъстоятелност на на Гугъл, в осъществяване на огромни рекламни акции за дезинформиране на руснаците за протичащото се в Украйна.

„ На фона на изключителните условия, ние слагаме на пауза рекламите на Гугъл в Русия “, сподели представител на компанията.

Платформата за краткосрочно отдаване чартърен на жилища Airbnb съобщи, че стопира всички интервенции в Русия и Беларус.

Изпълнителният шеф на Airbnb Брайън Чески разгласи този ход в в Twitter късно в четвъртък, три дни откакто компанията съобщи, че ще предложи гратис, краткотрайно жилище за до 100 000 бежанци, бягащи от Украйна.

Технологичният колос Microsoft също се отдръпва от Русия.

Президентът на Microsoft Брад Смит разгласи в блог в петък, че компанията ще „ прекрати всички нови продажби на артикули и услуги на Microsoft в Русия “ и ще спре „ доста аспекти на бизнес си в Русия в сходство с държавните решения за наказания “. Microsoft не обясни по какъв начин и дали възнамерява да продължи да поддържа съществуващи клиенти в Русия.

Въпросът в този момент е какъв брой още софтуерни колоси ще изтеглят продуктите си от страната.

По-рано тази седмица вицепремиерът на Украйна Михаил Федоров прикани основния изпълнителен шеф на Apple Тим Кук да блокира достъпа до App Store в Русия.

Той също по този начин прикани Xbox на Microsoft и PlayStation на Sony да спрат да поддържат съветския пазари и „ краткотрайно да блокират всички съветски и белоруски сметки “.

Meta съобщи, че се надява да остане онлайн в Русия, с цел да може да помогне за противопоставяне против пропагандата, която се споделя на нейната платформа.

Междувременно китайските софтуерни компании не престават да се държат на разстояние от спора Huawei, Xiaomi и Alibaba, отхвърлиха да разясняват обстановката пред Си Ен Би Си.

TikTok, който е благосъстоятелност на основаната в Пекин ByteDance, е една от дребното китайски компании, подхванали някакви дейности. TikTok съобщи, че ще ограничи достъпа до RT и Sputnik в Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР