Най-големите супермаркети във Великобритания могат да ограничат продажбата на яйца

...
Най-големите супермаркети във Великобритания могат да ограничат продажбата на яйца
Коментари Харесай

Във Великобритания могат да ограничат продажбата на яйца

Най-големите супермаркети във Англия могат да лимитират продажбата на яйца заради недостига им, оповестява вестник The Sun, базирайки се на източници в управлението на комерсиалните обекти.

Причините за дефицита на стоката са следващото огнище на птичи грип и гибелта на милиони кокошки по време на летните горещини. Освен това, доста фермери напущат бранша поради спада на облагата, за което способства повишението на цените на фуражите след началото на спора в Украйна, се споделя в обявата.

Търговците на дребно обмислят опцията да стартират да внасят яйца от Полша. Очаква се, че това ще докара до още по-голямо повишение на цената на продуктите заради спомагателните транспортни разноски.

Това лято Англия се сблъска с аномални горещини. Така да вземем за пример, на 19 юли температурата счупи предходния връх от +38,7 градуса и доближи +40,3 градуса по Целзий.

През октомври Бюрото за национална статистика на Обединеното Кралство (Office for National Statistics, ONS) разгласява данни, съгласно които спрямо предходната година...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР