Най-големите медии в Русия решиха да не споменават задника на

...
Най-големите медии в Русия решиха да не споменават задника на
Коментари Харесай

Задникът на президента не намери място в новините на руските медии за глобата на Шевчук

Най-големите медии в Русия взеха решение да не загатват " задника на президента " в новините си за санкцията на Юрий Шевчук, фрнотмен на една от най-популярните съветски рок групи- ДДТ, съобщи уеб сайтът " Агентство ".

Шевчук бе упрекнат в " административно нарушаване " поради изказване против войната на Русия в Украйна. Съдът в Уфа му наложи санкция от 50 хиляди рубли за дискредитиране на армията. Повод за това стана изказването му по време на концерт в град Уфа през май:

" Родината не е да лигавиш и целуваш задника на президента. Родината е бедна жена на гарата, която продава картофи. Ето това е родината ".

«Родина, друзья, это не жопа президента, которую нужно всё время мусолить, целовать»

В соцсетях появилось видео с концерта группы «ДДТ», на котором Юрий Шевчук сделал достаточно смелые заявки.
— Вот Так (@vottak_tv)
Най-големите осведомителни организации в Русия - ТАСС, РИА Новости и Интерфакс оповестяват новината за санкцията, само че без да цитират изявлението на музиканта. Всичките три организации пишат, базирайки се на полицията, че делото е формирано поради " провокационно изявление по време на концерт ". РИА също така прибавя, че " по данни на медиите, в хода на мероприятието Шевчук е изразил своето отношение към спецоперацията в Украйна ".

За " задника на президента " не загатват и уеб страниците " Ведомости ", RT, " Газеты.ру ", НТВ и новинарския портал ВГТРК.

РБК отбелязва в новината си, че по време на концерта Шевчук е направил " антивоенно послание и разказал какво е неговото схващане на думата " татковина ". РБК не написа по-подробно какво е разбирането на Шевчук за " татковина ".

" Лента.ру " е разгласила част от изказването на Шевчук, само че без " задника на президента ".

" По време на своето изказване фронтменът на групата разкритикува военната интервенция в Украйна, а също по този начин даде личното си определение на понятието " татковина ". " Родина – това е бедна жена на гарата, която продава картофи. Ето това е родината ", съобщи музикантът от сцената ", написа изданието.

Телевизия " Первий канал " не оповестява за санкцията на Шевчук в новините си за деня, на уеб страницата на малкия екран също няма.

За разлика от останалите медии, " Комерсант " цитира буквално фронтмена на ДДТ, а също така написа, по време на концерта в Уфа на екраните са се появили изречения " Не стреляй " и " Не на войната ".

Работещите зад граница съветски издания отразиха изказването на Шевчук без да го цензурират. За " задника на президента " се загатва в новините на " Медуза ", " Медиазон ", " Дождь ", " Новая газета.Европа ", " Холод ".

Шевчук по-рано описа, че поради антивоенните позиции на ДДТ съвсем всички планувани концерти за 2022 година са били отсрочени или анулирани. Независимо от това, той внесе документално послание към съда, в което съобщи, че " постоянно е бил срещу войната " и продължава да се опълчва на почналата през 2014 година война в Донбас и " спецоперацията " в Украйна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР