Най-големите италиански профсъюзи обявиха, че ще организират национални стачки по

...
Най-големите италиански профсъюзи обявиха, че ще организират национални стачки по
Коментари Харесай

Италия отбелязва Осми март с масови транспортни стачки

Най-големите италиански профсъюзи оповестиха, че ще провеждат национални стачки във връзка интернационалния ден на дамата. Синдикатът Usb разгласи, че стачката ще е 24-часова, тъй като битката с всяка форма на дискриминация и принуждение над дамите е огромна част от общата битка на организацията.


В бранша на железопътните транспорти стачката стартира в среднощ в четвъртък и ще продължи до 21 ч. Националната компания Trenitalia увери, че високоскоростните влакове Frecce ще се движат по разписание, само че придвижването на останалите влакове може да бъде наранено. Гарантирано е обаче придвижването им в отрязъците от 6 до 9 ч. и от 18 до 21 ч., с цел да може хората да отидат и да се върнат от работа.

Железопътната компания Italo увери, че на 8 март ще се движат 35 от общо 70 влака.

При авиопревозвачите стачката ще е от 13 до 17 ч. Най-голямата самолетна компания в страната Alitalia предизвести пасажерите, че в четвъртък може да настъпят „ някои промени ” в разписанието на полетите. Редица вътрешни и интернационалните полети ще бъдат анулирани.

Заради стачката Alitalia вкарва ексклузивен проект, който разрешава повторна резервация на билети за първите вероятни полети след възобновяването на нормалното разписание. Предвижда се, че ¾ от пасажерите ще могат на продължат пътя си същия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР