Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да

...
Най-големите германски туроператори са на посещение в България, за да
Коментари Харесай

Най-големите германски туроператори са в България

Най-големите немски туроператори са на посещаване в България, с цел да се срещнат със свои сътрудници и да се убедят на място в качеството на продукта, който предлагаме. Това заяви в понеделник във Варна служебният министър на туризма Стела Балтова, представена от Българска телеграфна агенция.

По думите ѝ тази аудиенция ще окаже своето въздействие освен за актуалният миг, само че и в стратегически проект. Информацията от гостите какво е положението на бранша у нас незабавно ще доближи до 11 хиляди туристически бюра в Германия. От значение е и това, че участват и публицисти, които посредством свои изявления ще осведомят немската общност.

Според министъра от значително значение е фактът, че страната ни към този момент е в зелената зона.

Има вяра за този сезон и тази аудиенция е от огромно значение, тъй като България дава знак, че е подготвена да посреща туристи и хотелите са готови, добави Лука Пиконе, управител в туроператорска компания от Мюнхен. По думите му за сътрудниците му е било значимо да излязат с обща информация за положението на бранша у нас. Пиконе добави, че упованията са броят на пътуванията към нашето Черноморие да доближат към 30-35 на 100 от тези през 2019 година Той уточни, че към този момент има чартърни полети, само че те ще се покачат, в случай че търсенето за страната ни се усили.

Очакванията за Германия, са за до 550 000 - 600 000 визити в годишен проект, според от това дали ще се възобновят чартърните полети, за което има цялостна подготвеност от немската страна, счита Румен Драганов, ръководител на Института за разбори и оценки в туризма. През 2019 година страната ни е посрещнала 948 000 немски туристи, а предходната година, след отпадането на чартърните пътувания, в годишен проект гостите от Германия у нас са били 330 000 души.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР