Най-евтиният хляб е в София. Тoва заяви председателят на УС

...
Най-евтиният хляб е в София. Тoва заяви председателят на УС
Коментари Харесай

Хлябът в София - най-евтин


Най-евтиният самун е в София. Тoва съобщи ръководителят на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева пред Българска национална телевизия.

Към момента за по-ниска цена на хляба продължава да съществува и ще работи до 1 юли 2023 година Тя не има вяра да има държавно управление, което да повиши цената на хляба и Кукушева чака мярката да продължи да съществува и отсега нататък.
 Спад в цената на хляба с до 20%, само че единствено в огромните търговски обекти
Спад в цената на хляба с до 20%, само че единствено в огромните търговски обекти

В дребните магазини понижението е алегорично

Хлябът и неговата себестойност следват трендовете за повишаване на цената на силата, превоза и труда. Цената на газа също въздейства на цената на хляба поради цените на опаковките, които не престават да се повишават. В последните два месеца няма смяна в цената на пшеницата. Себестойността на хляба гладко ще следва тренда за повишаване, само че в никакъв случай няма да доближи тези стойности на хляба, които били с 20% Данък добавена стойност и няма да бъдат калкулирани 20% Данък добавена стойност върху себестойността на хляба при доставките, изясни Кукушева.

Тя уточни още, че съпътстващите материали за хлебопроизводителите почнали гладко да нарастват и те се пробват да актуализират цените си. Минималната работна заплата на един експерт в сектора на хлебопроизводителите е 2 000 лева Всеки производител има лична себестойност по тази причина на каква цена взима суровината, с каква софтуерна база разполага той и колкото са по-енергоспесителни неговите машини, толкоз е по-ниска цената на създадените артикули. Себестойността на хляба е друга. Хлябът има друга цена при всеки производител, акцентира Кукушева.
 Франция и Румъния улесняват износа на зърно от Украйна
Франция и Румъния улесняват износа на зърно от Украйна

Ще се търсят сухоземни, речни и морски пътища за украинското зърно

За поради вноса зърно от Украйна, Кукушева бе безапелационна, че родните производители не работят с украинско жито. В България не се създава самун от украинска пшеница, стана ясно от думите и. Украинското зърно няма тези документи, които са ни нужни, с цел да влезе в мелниците ни. Ако то бъде позволено без въпросният документ, то мелниците, които са го употребявали, ще бъдат затворени. Украинското зърно не съставлява артикул, с който да се поеме рискът да се транспортира от Украйна в България, сподели Кукушева.

Тя прикани бъдещото държавно управление, че в случай че субсидирането на бизнеса за високите цени на електрическата енергия на продължи, то тогава няма да се приказва за гладко, а за шоково повишаване на цената на живота. Нито един бизнес не може да си показа да я няма тази дотация за електрическата енергия, която подтиска, доколкото е допустимо инфлацията, сподели още Кукушева.
 Смесват украинско зърно с неразбираемо качество с българско, сигнализират производители
Смесват украинско зърно с неразбираемо качество с българско, сигнализират производители

Земеделци от 12 страни възнамеряват митинг с трактори в столиците си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР