Най-естественото би било да си сътрудничим със социалдемократите. Но Сана

...
Най-естественото би било да си сътрудничим със социалдемократите. Но Сана
Коментари Харесай

Опозицията във Финландия печели парламентарите избори

„ Най-естественото би било да си сътрудничим със социалдемократите. Но Сана Марин принадлежеше към лявото крило на своята партия и е явно, че тя не харесва консерваторите “, споделя водачът на консерваторите Петери Орпо за своята предшественичка. Той е политик с 30 годишна кариера и в случай че успее да построи коалиция, ще бъде идващият министър-председател на Финландия.

Сана Марин продължава да се радва на високи рейтинги в социологическите изследвания, като измежду огромните ѝ триумфи се отбелязва идното влизане на Финландия в НАТО и сполучливата ѝ политика по време на пандемията.Тя поздрави Петери Орпо, който означи, че партията му е постигнала гояма победа и ще договаря с всички, тъй като „ Финландците желаят смяна ”.

Според публичната телевизия YLE, след Сана Марин, която стана политическа звезд освен в страната си, Петтери Орпо може да наподобява „ прекомерно спокоен, само че това също работи сносно във Финландия ”. При държавно управление, ръководено от него, Европа може да чака проевропейски реакционер от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР