Най-едрата череша, измерена на "Празника на черешата" в Кюстендил в

...
Най-едрата череша, измерена на "Празника на черешата" в Кюстендил в
Коментари Харесай

Обявиха колко е голяма най-едрата череша на празника в Кюстендил - slava.bg

Най-едрата череша, измерена на "Празника на черешата " в Кюстендил в събота, е с диаметър 34,9 мм, стана ясно при оповестяването на спечелилите в състезанието. Наградата справедливо получи читалище "Христо Ботев " в с. Пиперков чифлик, община Кюстендил.

Първото място в конкуренцията за най-атрактивно вешало получи читалище "Отец Паисий " с. Багренци. Две са присъдените награди за най-оригинално пано - те са за читалищата в селата Жабокрът и Драговищица.

Оспорвана беше конкуренцията за най-красив черешов щанд. В категорията бяха присъдени шест награди, като призовото място зае читалището в Таваличево.

Празникът в Кюстендил продължава довечера с концерт на Рафи.

В последния ден от ревюто в неделя, ще се състоят кулинарната конкуренция "Череши в кухнята ", кулинарни демонстрации и спортни игри с череши.

Традиционните игри с череши ще стартират от 12.00 часа. Те са за мощни мъже, за сръчни дами и за всички, които обичат да похапват череши. Игрите включват надпревари за клякане с 6-килограмова касетка с череши, изваждане на костилки от черешите и надяждане с череши....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР