Най-досадната и постоянна болка е тази в гърба и може

...
Най-досадната и постоянна болка е тази в гърба и може
Коментари Харесай

Забравете за болките в гърба с тези упражнения

Най-досадната и непрекъсната болежка е тази в гърба и може да скапе както всекидневието ни по този начин и моментите са отмора. 

А най-ефективния метод е да се вършат извършения, които поддържат здравето на гърба. Важно е да се вършат вярно, да дишате вярно и да ги повтаряте по няколко пъти. 

Тези които ще ви представим в този момент са доста лесни и не изискват никакво в допълнение съоръжение. 

Първо упражнение

Застанете на една крачка от стената и облегнете раменете си и лопатките на нея. Поставете ръцете си по този начин, че да се образува прав ъгъл - на тялото, ръцете, даже и лопатките. 

Когато издишвате, притискайте лактите към стената и повторете от 15 до 20 пъти.

Издишването би трябвало да се прави при използване на напън и посредством диафрагмата.



Второ упражнение

Това упражнение може да се прави и от дивана и от пода и за остра болка  е доста уместно.

Легнете по тил, сгъвайки краката и поставяйки ръце до таза. При издишване вдигайте таза, колкото се може по-високо. Повтерете от 15 до 20 пъти.

Ако ви боли толкоз доста, че не е допустимо да повдигате таза, го притиснете до пода и отпуснете, като отново повторите 15-20 пъти.
 Упражнението планк развива ужасно цялото тяло! Упражнението планк развива ужасно цялото тяло!
Планк, или известно още като " дъска ", това е едно от най-пълноценните извършения за тонизиране и стягане на коремната област, талията и...

Тези придвижвания ще подобрят и кръвообращението в лумбалната част на гръбнака.

Трето упражнение 

Най-подходящо е при проблеми с кръста - Свивате краката си в коленете и ги вдигате, колкото можете по-високо или на табуретка. Сожете ръцете си зад главата и при издишване повдигнете брадичката си от 5 до 10 сантиметра, само че не свивайте врата си. Повторете го най-малко 50 пъти, като увеличавайте броя на повторенията - в случай че успявате да вършиме по 150-200 повтаряне (разбира се в последствие), ще увеличавате триумфа със оправянето с болката в кръста.



Четвърто упражнение
 Не прекалявай с планка! Колко време и какъв брой пъти е добре да го вършим Не прекалявай с планка! Колко време и какъв брой пъти е добре да го вършим
Популярното упражнение за стягане на мускулите на цялото тяло, наречено планк, е ефикасно за основата на торса. То оказва помощ за стягане на...

На четири крайници приближете тялото си до земята в региона на гърдите по-късно отблъснете с ръце и приберете задните елементи до петите. Позата е сходна на асаната " Дете " в йогата. 

В първите два пъти може да усетите болежка, само че тя би трябвало да понижава с всяко последващо.

Повтаряйте по 15-20 пъти, само че в случай че болката не отминава, по-добре не изпълнявайте упражнението.

Пето упражнение

По тил разтворете необятно ръце, приберете колене към гърдите си и ги обгърнете с двете ръце - направете това упражнение 15-20 пъти и внимавайте да дишате вярно през диафрагмата. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР