Най-доброто решение за украинските ВВС е да получат самолети F-16,

...
Най-доброто решение за украинските ВВС е да получат самолети F-16,
Коментари Харесай

Подполк. Дан Хемптън: Американски пилоти може да защитят небето на Украйна с F-16

Най-доброто решение за украинските Военновъздушни сили е да получат самолети F-16, само че образованието на водачите изисква време, а с цел да бъде извоювана войната би трябвало да се работи в този момент – изходът е Украйна да откри водачи, които към този момент имат опит на F-16.

Такава позиция изрази пред украинската редакция на  VoA подполковник Дан Хемптън, някогашен авиатор от американските Военновъздушни сили, въздушен ас, апетитен като „ най-смъртоносния водач на F-16 “.       

По думите му, включването на F-16 в бойните дейности може докара до голяма смяна в хода на войната.

Според него е изцяло изпълнимо украинската войска да наеме водачи на F-16 като частни лица.  

„ Най-важното е да се намерят хора, които могат да ръководят тези самолети, които към този момент имат хиляди часове хвърчене с тези самолети и нямат потребност от образование. Това е по-бързо решение от изпращането на украински водачи в Съединени американски щати и включването им в стратегия за образование. Ще бъде добре, когато войната свърши, само че първо би трябвало да спечелите войната и това е един от методите да го извършите. Това би трябвало да решат държавните управления и политиците. “ – разяснява той.

„ Ще ви кажа, че има достъп до такива водачи. И това е изцяло изпълним вид. Така че се надявам хората на власт във вашата страна да чуят това и може би да се замислят. “ – добавя подполк. Хемптън.

„ Когато войната завърши, можете да се концентрирайте върху изпращането на украинските водачи в чужбина. Но те са нужни тъкмо в този момент. И за всеки водач, който изпратите в Аризона, има един водач по-малко, който може да промени хода на борбата тъкмо в този момент. “ – отбелязва американският водач.

В изявлението си пред VoA подполковник Дан Хемптън споделя, че самият той е подготвен да отбранява небето на Украйна като водач на F-16.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР