Най-доброто място за сладкиши, козунаци и солени изделия в италиански

...
Най-доброто място за сладкиши, козунаци и солени изделия в италиански
Коментари Харесай

Оригиналите на Гараш – Империал, и истинската шопска салата – без сирене в Orsetti на специално съби

Най-доброто място за сладкиши, козунаци и солени произведения в италиански жанр Orsetti беше хазаин на заключителното събитие по плана Софийското меню –: синергия на европейската просвета и националния темперамент..., осъществено по Програма Европа на Следствен отдел към окръжна прокуратура от съдружие Победа в този момент.


Виж фотоси

То се организира в самото навечерие на 3 април – 143 години след избора на София за столица на България и беше отдадено на взаимното навлизане на европейската и родната просвета в региона на гастрономията.



Идеята на уредниците и на Столичната община е показаните истински обичайни за София артикули да влязат в Градско меню, което да се сервира във всички или най-малко в множеството ни заведения за хранене. Това ще бъде разисквано и на идния Съвет по туризъм, който събира властта и бизнеса в този отрасъл на 11 април.

Мястото беше определено особено – то се намира на метри от Панах, където през 1900 година е направена – един от въпросните знаци. Организаторите показаха истинската рецепта, претворена, само че също по този начин и особено пристигналите от Виена части торта Империал – тя е първообразът на Гараш, евентуално от нея той се е вдхъновил за тортата на негово име, с тази разлика, че австрийският сладкиш е на база бадеми, до момента в който софийският – на база орехи .



Гараш

Догодина тортата Империал става на 150 години и ще има специфични празненства по този мотив в град хотел Империал, чието име тя носи, на фамозния Кертнер Ринг – най-централният и най-скъпият сектор от обикалящия центъра на австрийската столица овален бул..



Империал

Поканените на събитието, измежду които кметът на София Йорданка Фандъкова, заместниците Ирина Савина и Дончо Барбалов, общински съветници, представители на сътрудниците от регион Триадица и Оперативна програма Туризъм, информационни експерти пробваха също шопската салата по истинската рецепта от 1956 година, когато е основана от Балканкантурист – без сирене, само че отново по модела на гръцката.



Шопска салата

С доста сирене обаче бяха съвременно поднесеният качамак – друга остаряла софийска кулинарна забележителност и съществена храна допреди 75 години, също както и в Северна Италия, както и – най-популярното ядене на милионния град съгласно извършеното



в границите на плана представително социологическо изследване, спечелила и ранглиста за Тестено произведение №1 в света, без значение от считания за гръцки генезис на самия кулинарен тип.



Сиренето по шопски, поднесено в актуален аранжимент: триетажно, овално, без гюведже, само че феноменално вкусно, също събра овациите на гостите.



Сирене по Шопски

Много се хареса и кремът Надежда – обичаният десерт в софийския замък и в менютата за публични вечери там по времето на Цар Борис Трети, чиято сестра княгиня Надежда се води създател на сладкиша. Всъщност, неговите корени са от западните дворове.

Но преди да опрат до френския, неверно посочен за отечество в Уикипедия, истината е, че стигат до там от Италия. Първи основава крема, наименуван Дипломатика, дукът на Палма – европейската столица на кулинарията и храната и до през днешния ден, като това става през 15-и век.



Сладкишът доста е харесан от Франческо Сфорца – владетелят на Милано, в чийто двор твори Леонардо. Когато той е нает против днешни 1,5 млн. евро годишна заплата от френския крал, с цел да донесе просвета от всевъзможен тип в двора му, паралелно с изобразителното изкуство, модата и ред други неща, геният Да Винчи придвижва и тази рецепта.



Мария Пенчева

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР