Най-добрият тенисист в света Новак Джокович подкрепи протестите в срещу

...
Най-добрият тенисист в света Новак Джокович подкрепи протестите в срещу
Коментари Харесай

Джокович подкрепи протестите в Сърбия

Най-добрият тенисист в света Новак Джокович поддържа митингите в против законодателните правните промени, които съгласно протестиращите държавното управление прави по искане на добивния колоса " Рио Тинто " и плана за разкриване на литиева мина в региона на Ядар.

Джокович пусна в Инстаграм фотография от вчерашната обсада на моста " Газела " в Белград и написа под нея: " Чистият въздух, вода и храна са ключът към здравето. Без това всяка дума за " здраве " е непотребна. Природата е нашата майка. Да бъдем повече измежду природата ".

Хиляди протестиращи блокираха през вчерашния ден основни пътища в Сърбия, недоволни от проекта на държавното управление да разреши на колоса " Рио Тинто " да открие литиева мина в Сърбия. Зелените деятели споделят, че планът ще замърси страната и водите в Сърбия.
свързани новини10995на 28.11.2021
Освен в Белград се организираха и в други сръбски градове, а побои е имало измежду протестиращи и контрадемонстранти в столицата и Нови Сад, съгласно известия в локалните медии, представени от БНР.

Миналия уикенд имаше сходни в цяла Сърбия, по време на които маскирани мъже нападнаха протест в Шабац, което провокира необятно неодобрение в обществените медии и обвинявания, че държавното управление употребява хулигани, с цел да спре митингите.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР