Най-добрият снукър състезател през сезона Георги Величков спечели Републиканското първенство

...
Най-добрият снукър състезател през сезона Георги Величков спечели Републиканското първенство
Коментари Харесай

Георги Величков триумфира на Републиканското първенство по снукър

Най-добрият снукър играч през сезона Георги Величков завоюва Републиканското състезание по снукър за сезон 2019/2020. В доста забавен и трагичен край Георги надви над Виктор Илиев с 5:3 фрейма и приключи сезона по отговарящ метод. Турнирен шеф и рефер на финала беше Цветелина Минкова.

Величков завоюва пет от шестте ранкинг шампионата от календара на българска снукър федерация през сегашния сезон. Той се регистрира и с максимален брек от 79 точки на националния шампионат. Преди две седмици Георги Величков съумя да се класира и на полуфиналите на състезание по билярд.

Двубоите се състояха в клуб "Академията " - Арена Запад и клуб "Академията " - Дианабад. Трябва да се означи високото равнище на шампионата, където се включиха някои от най-хубавите състезатели на България по билярд - Георги Георгиев, Станимир Русланов, Кристина Златева, Спасиан Спасов и Дилян Тиклев. Последните двама имат опит на зеленото сукно, като даже са представяли България на европейски шампионати по снукър за младежи.

Общо 35 състезатели бяха разпределени в 8 групи, като единствено първите двама не престават напред. По този метод се заформиха доста забавни 1/4 финали, където Георги Величков завоюва против републиканския първенец по билярд Георги Георгиев с 4:1 като това бе първи изгубен фрейм за Величков. В другите конфликти Виктор Илиев победи с 4:0 Станимир Русланов, Братислав Кръстев се оправи с 4:3 над Спасиан Спасов, а Дилян Тиклев също победи с 4:3 Виктор Гайдов.

В полуфиналните конфликти в един от типичен мачове този сезон Виктор Илиев съумя да пречупи Братислав Кръстев със мощно почистване в последния фрейм за 4:3. В другата среща Георги Величков не загуби фрейм и завоюва с 4:0 против Тиклев. Така се стигна до край, който се играеше във формат 5 от 9 фрейма. Вико Илиев стартира мощно и поведе с 3:2 фрейма, само че Величков се концентрира в края на дуела и завоюва с 5:3 фрейма, триумфирайки с купата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР