„Най-добрият ресторант за суши в света“ свали трите си звезди

...
„Най-добрият ресторант за суши в света“ свали трите си звезди
Коментари Харесай

Най-добрият суши ресторант в света свали трите си звезди Мишлен - slava.bg

„ Най-добрият ресторант за суши в света “ смъкна трите си звезди „ Мишлен “, предава The Guardian.

Решението, което беше оповестено в Токио във вторник, няма нищо общо с качеството на храната, той към този момент не е отворен за обществото.

„ Признаваме, че Сукиябаши Джиро не приема резервации от необятната общност, което го прави отвън нашия обсег “, съобщи представител на управлението на „ Мишлен “.

Тя добави: „ Не беше вярно да се каже, че ресторантът е изгубил звезди, само че той към този момент не е обект на покритие на нашето деяние. Политиката на Michelin е да вкарва заведения за хранене, в които всеки може да отиде да яде. "

Джиро, прочут извънреден ресторант, в който Барак Обама вечеряше с японския министър председател Шинцо Абе през 2014 година, получаваше три звезди на Мишлен всяка година от първото издание на Токио в Кулинарния лидер през 2007 година и беше обект на документалния филм за 2011 година „ Джиро Сънищата на 2011 година “ суши.

Собственикът му Жиро Оно към момента сервира суши през 90-те си години благодарение на най-големия си наследник Йошикадзу. По-малкият му наследник ръководи клон на ресторанта, който е отворен за обществеността и е запазил двете си звезди.

Основният ресторант, който постоянно е прочут просто като Суши Джиро, отвори в квартал Гинза през 1965 година и има лист с посетители, който включва френския готвач Джоел Робучон, артиста Хю Джакман и певицата Кати Пери.

Търсенето значи, че в никакъв случай не е било елементарно да извършите резервация, само че в този момент вечерящите, искащи да се разделят с най-малко 40 000 йени (£ 285) за избора на готвача, би трябвало да са постоянни, да имат специфични връзки.

Уебсайтът на Джиро съобщи, че „ сега среща компликации при приемането на резервации “ и се извини за „ всяко стеснение за нашите уважаеми клиенти “.

Той добави: „ За страдание, защото в нашия ресторант могат да се настанят до 10 посетители едновременно, тази обстановка евентуално ще продължи. “

Повече информация: https://www.theguardian.com

Photograph: Cabinet Public Relations Office
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР