Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще излезе днес на корта

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще излезе днес на корта
Коментари Харесай

Григор Димитров - Хуберт Хуркач 7:6, 6:4, 7:6

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще излезе през днешния ден на корта против международния номер 8 Хуберт Хуркач в осминафинален мач на " Ролан Гарос ".

Добрата вест е, че Гришо и Хуркач ще излязат на втория по величина корт " Сюзан Ленглен ", който има преносим покрив и срещата им няма да бъде прекъсвана поради дъжд, в случай че още веднъж над Париж завали в днешния ден.

Двубоят е четвърти в програмата, която стартира в 12:00 часа българско време. Предвидено е срещата сред Гришо и Хуркач да започва не преди 19:00 часа българско време, само че има опция тя да се забави.

Преди мача на Димитров и Хуркач ще се играят дуелите Олга Данилович - Маркета Вондроушова, Стефанос Циципас - Матео Арналди, Клара Таусон - Онс Жабер.

Димитров и Хуркач ще играят за първи четвъртфинал на " Ролан Гарос ". До този миг нито един от двамата тенисисти не е достигал до тази фаза на конкуренцията.

В директните дуели българинът има съществено преимущество, като е спечелил петте си мача от пет срещи.
 Макар и след много усложнения Григор Димитров довърши започнатото против Бергс
Макар и след много усложнения Григор Димитров довърши започнатото против Бергс

Българинът още веднъж е на 1/8-финал в Париж
Сортирай

преди 1 минута
7:6, ГЕЙМ,СЕТ,МАЧ ДИМИТРОВ!
Дългият гейм стартира по желан метод за Димитров, който небрежно поведе с 4:0. Агресивна игра на Хуркач гарнирана с две сполучливи волета наоколо до мрежата понижиха задатъка на българина на 4:2, само че малко по-късно Григор стигна до три следващи мачбола при 6:3. Още първият от тях бе осъществен и за първи път в кариерата си Гришо се класира за 1/4-финалите в Париж!

преди 8 минути
6:6
Григор още веднъж се показа чудесно от сервис линията и тайбрек ще реши изхода на третия сет.

преди 13 минути
5:6
Отново мощния сервис на Хуркач в композиция с някои технични отигравания му подсигуряваха най-малко тайбрек в третия сет.

преди 15 минути
5:5
Димитров сподели психическа резистентност, откакто изостана с 0:30, той не загуби точка повече и още веднъж резултатът в третия сет е подравнен.

преди 22 минути
4:5
Един от най-оспорваните геймове от началото на мача. Гришо имаше две точки за пробив, само че не съумя да се възползва. При втората от тях станахме очевидци на една от точките на шампионата, като българинът даже направи плонж на корта, само че разиграването бе извоювано от неговия противник. В последна сметка Хуркач измъкна подаването си и след почивката международният №10 ще сервира за оставане в сета.

Hurkacz and Dimitrov are putting on a show????
— Eurosport (@eurosport)
Последно обновяване в 22:06 ч. на 02.06

преди 32 минути
4:4
Димитров спря серията на своя противник. Българинът поведе с 40:0, загуби идващите две точки, само че съумя да завърши гейма в своя изгода с мощен ас по правата.

преди 36 минути
4:3
Импулсът в играта на Хуркач продължава и за първи път от началото на мача той завоюва три следващи гейма.

Последно обновяване в 21:51 ч. на 02.06

преди 37 минути
3:3, ХУРКАЧ ВЪРНА ПРОБИВА!
Няколко неточности на Григор, комбинирани със постоянна игра на поляка доведоха до връщане на пробива.

преди 42 минути
3:2
Григор бе покрай това да осъществя нов пробив, с което дефинитивно да убие интригата в мача. Прекрасна игра на мрежата на Хуркач, последвана от мощен сервис и неправилност на Григор от бекхенд разрешиха на международния №8 да остане в играта към този момент.

Последно обновяване в 21:45 ч. на 02.06

преди 48 минути
3:1
Пробивът е вкоренен! Без да губи време Димитров не позволи изненада при собствен начален удар и към този момент има два гейма задатък в третия сет.

преди 50 минути
2:1, ПРОБИВ ЗА ДИМИТРОВ!
Българинът е все по-близо до това да завоюва мача в три сета. Той стигна до пробив при започване на третата част, не и без помощта на известна доза шанс и наподобява, че сега изцяло управлява събитията на корта. 

Последно обновяване в 21:37 ч. на 02.06

преди 58 минути
1:1
Полякът завоюва откриваща точка в гейма, само че Гришо отговори уместно и записа на сметката си идващите четири и завоюва първия си гейм в третия сет.

преди 1 час
0:1
Хуркач откри резултата в третия сет. В края на гейма феновете станаха очевидци на хубав миг. Григор се подхлъзна и падна на корта, а Хуркач пристигна да му помогне да се изправи.

Последно обновяване в 21:27 ч. на 02.06

преди 1 час
6:4, СЕТ ЗА ДИМИТРОВ!
Григор Димитров съумя да затвори и втория сет в своя изгода! Българинът пропусна първия си сетбол при 40:30, само че това по никакъв метод не го разконцентрира и той си обезпечи втора опция да го направи и този път той докара нещата до сполучлив край. 
 Снимка 667680
Източник:

Последно обновяване в 21:25 ч. на 02.06

преди 1 час
5:4
Представителят на Полша небрежно взе подаването си и понижи на 4:5.

преди 1 час
5:3
Макар и не без известни усложнения българинът съумя за затвърди пробива и е единствено на гейм разстояние от това да завоюва и втората част на мача.

преди 1 час
4:3, ПРОБИВ ЗА ГРИГОР!
След 18 изиграни гейма, в който пробиви нямаше, най-сетне станахаме очевидци на подобен! Григор взе подаването на Хуркач на 0 и е все по-близо до това да си обезпечи задатък от 2:0 сета!

преди 1 час
3:3
Доминацията на сервиращите продължава с цялостна мощ. Нов гейм на 0, този път в актива на Димитров.

преди 1 час
2:3
Хуби също бе безапелационен от сервис линията в петия гейм на втората част и взе подаването си на 0.

Последно обновяване в 21:00 ч. на 02.06

преди 1 час
2:2
Най-лесно извоюваният сервис гейм за Димитров от много време насам. Той на даде нито точка на своя противник в него.

преди 1 час
1:2
Полякът се оказа догонващ в резултата при 15:30, единствено че завоюва идващите три точки и още веднъж има задатък във втория сет.

преди 1 час
1:1
Подобно на своя противник в предходния гейм, Гришо също трябваше да избавя точка за пробив. Той съумя да се оправи със задачата и възвърне равенството при започване на втория сет.

Последно обновяване в 20:49 ч. на 02.06

преди 1 час
0:1
След като за целия първи сет българинът не стигна до нито една точка за пробив, той имаше цели две в откриващия гейм на втората част, само че Хуркач не позволи да загуби подаването си.

преди 1 час
7:6, СЕТ ЗА ГРИГОР!
Григор стартира дългия гейм с непредизвикана неточност от бекхенд, само че малко по-късно Хуркач сгреши форхенд от комфортна позиция и минипробивът бе върнат. Размяната на полетата пристигна при резултат 3:3, а по-късно Димитров извика противника наоколо до мрежата и съумя да го размине с минаващ удар от бекхенд. Българинът завоюва и двете точки, при които имаше началния удар, с цел да стигне до три сетбола. Полякът отрази първите два, само че при третата се стигна до дълго разиграване, което приключи с форхенд в мрежата на Хуби и сетът е в актива на международния №10!
 Снимка 667678
Източник:

Последно обновяване в 20:43 ч. на 02.06

преди 2 часа
6:6
Пропуснатите благоприятни условия за пробив в предходния гейм не повлияха отрицателно на Хуркач, който поведе небрежно с 40:0 и макар, че загуби идващите две точки, съумя да стигне до триумф в гейма и си обезпечи тайбрек.

Последно обновяване в 20:24 ч. на 02.06

преди 2 часа
6:5
Димитров изостана с 0:40, като при втората точка за пробив имаше и известна доза шанс, поради недобра ориентировка на Хуркач. В последна сметка хасковлията завоюва пет следващи точки и се измъкна от извънредно сериозната обстановка.

Последно обновяване в 20:19 ч. на 02.06

преди 2 часа
5:5
Григор стигна до задатък от 15:30, само че до края на гейма по този начин и не съумя да влезе в разиграване, поради мощните сервиси на поляка.

преди 2 часа
5:4
Българинът направи първия си ас в срещата за 30:0, а към минута по-късно седна на стола за отмора с задатък в резултата. След паузата Хуркач ще сервира за оставане в първия сет.

Последно обновяване в 20:09 ч. на 02.06

преди 2 часа
4:4
За първи път от началото на мача Григор взе две точки при начален удар на поляка, само че това не попрече на Хуби още веднъж да изравни резултата в първия сет.

Последно обновяване в 20:06 ч. на 02.06

преди 2 часа
4:3
Димитров изигра най-силния си сервис гейм от началото на мача, в който блесна с две отлични отигравания и взе подаването си на 0.

преди 2 часа
3:3
За трети следващ път от началото на мача Хуркач загуби единствено точка при собствен сервис и ново тъждество в геймовете.

преди 2 часа
3:2
Този път Гришо бе много по-убедителен при собствен начален удар и още веднъж има задатък в резлтата след пет изиграни гейма.

преди 2 часа
2:2
Полякът още веднъж не срещна компликации, когато сервираше и изравни резултата в първия сет.

преди 2 часа
2:1
Българинът изостана с 15:40 на собствен сервис, само че прояви самообладание и съумя да завоюва идващите четири точки и задържа подаването си.

преди 2 часа
1:1
Геймът стартира с печеливш ретур от форхенд на Гришо, само че Хуркач не загуби точка повече и завоюва сервис гейма си без усложнения.

преди 2 часа
1:0
Григор небрежно поведе с 40:0, само че загуби идващите три разигравния и се стигна до тъждество. Последваха две неточности на поляка от форхенд и международният №10 задържа подаването си. 

???? EN DIRECTO????

Ya en y en con el Hurkacz-Dimitrov

Con y
— Eurosport.es (@Eurosport_ES)
Последно обновяване в 21:08 ч. на 02.06

преди 2 часа
Жребият е хвърлен!
Григор Димитров ще сервира в първия гейм на срещата.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР