Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се чувства добре, когато играе

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се чувства добре, когато играе
Коментари Харесай

Григор Димитров: Имам предимство, когато играя в зала

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се усеща добре, когато играе в зала и счита, че точно по тази причина има преимущество пред останалите във значимите мачове.

29-годишният българин, който е 4-ти подложен в схемата в Антверп, в профил испанеца Пабло Андухар след поврат с 4:6, 6:3, 6:4 и се класира за третия си четвъртфинал за годината след тези в Акапулко и Рим.

" Мисля, че просто останах в мача по доста добър метод ", сподели Димитров, представен от уеб страницата на АТР. " Мисля, че огромна част от това се дължеше на моя опит да играя на закрито. Нямате шанса да играете доста мачове в зала, само че постоянно съм чувствал, че имам малко в допълнение преимущество, изключително в огромните моменти по време на мача. Мисля, че през днешния ден също беше един от тези мачове ".

Григор е спечелил 64% от мачовете си в зала (72-40) и 69% от тези навън (248-170).

" Всъщност играх доста добре през първия сет, само че го изгубих. Тогава си помислих: " Добре, дано просто намерим различен метод ". Мисля, че сходни мачове при започване на шампионата са доста значими и е хубаво, че не преставам напред. Това е нещото, от което съм най-доволен ", сподели още Димитров.

На четвъртфинала в петък българинът чака спечелилия от днешната среща сред Милош Раонич (Канада) и Камерън Нори (Великобритания).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР