Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя поражение във втория кръг

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя поражение във втория кръг
Коментари Харесай

След 40 непредизвикани: Неубедителен Григор загуби в два сета от Лехечка и напусна Монте Карло

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров претърпя проваляне във втория кръг на Мастърс конкуренцията в Монте Карло. След като през вчерашния ден надви над 20-годишния Бен Шелтън в три сета, днес хасковлията още веднъж бе незадоволително непрекъснат в изявите си и отстъпи на международния №42 Иржи Лехечка с 6:7(4) 4:6 след час и 41 минути игра. Така първата ни ракета не съумя да отбрани своите 360 точки от достигнатия полуфинал в Княжеството през предишния сезон, заради което при обновяването на международната класация през идната седмица по всяка възможност ще напусне топ 30.

Началото бе по-добро за нашия съотечественик, който се възползва от съмненията на чеха от форхенд страната, с цел да материализира още първия си брейкбол и да пробие откриващото подаване на съперника. Щастието на Димитров обаче не продължи дълго, защото още в ответния си сервис гейм той позволи поредност от непредизвикани грешки, а двойна неточност на брейкбол подпечата светкавичния рибрейк за Лехечка.

Броят на пропуските от ракетата на родния ни представител не спираше да се усилва и въпреки в средата на сета той да реализира нов пробив за 5:3, то сервирайки за затваряне на частта, Григор бе притиснат от офанзивната игра на международния №42, който пласира форхенд уинър и изравни за 5:5. Развръзката на дебютния сет пристигна в тайбрек, където пропуск първоначално даде самодейността на чеха и след тъкмо 57 минути бе комплициран завършек на този толкоз трагичен първи сет.

Още на старта на втората част българинът още веднъж бе изправен пред заплаха от пробив, само че тя бързо бе заличена след безапелационен смач на първата ни ракета. Последваха няколко лишени от драма геймове, в които сервиращите преобладаваха събитията, и паритетът остана недокоснат до 4:4.

Тогава обаче нова порция непредизвикани неточности на нашето момче откриха пред чеха три шанса за пробив, още първият от които бе материализиран след следващата изхвърчала в навън топка на Димитров. Заставайки на линията за сервис при 5:4, Лехечка изигра един от най-убедителните си сервис геймове в мача и пласирайки ас на мачбол, подпечата крайния си триумф.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР