Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави страхотни впечатления с играта

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави страхотни впечатления с играта
Коментари Харесай

Джокович: Само в мача си срещу Григор Димитров изпитах напрежение

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров остави страхотни усещания с играта си през първите седмици от сезона, само че за жалост, австралийското му лято завърши в събота, откакто жребият не бе по никакъв начин благоразположен към него и го срещна с деветкратния първенец Новак Джокович още в третия кръг на Аустрелиън Оупън. Въпреки голямото предизвикателство пред себе си българинът се показа на доста високо равнище, индикативен за което е фактът, че точно той е тенисистът, който е спечелил най-вече геймове дотук в конкуренцията против огромния любимец. 

Още след края на дуела им в събота Ноле отдаде дължимото на родния ни представител, а през днешния ден още веднъж загатна въпросния мач, определяйки го като конфликта, в който е изпитал най-сериозна доза напрежение. В изявление за Eurosport Барбара Шет попита сърбина по какъв начин съумява да извади нескрито най-хубавия си тенис в точките с най-голяма тежест, имайки поради по какъв начин точно тогава останалите играчи най-често се срутват, а ето и какъв беше отговорът на 21-кратния първенец от Шлема:

" Повярвай ми, аз също изпитвам напрежение в тези моменти, при всички ни е по този начин. Понякога се случва по този начин, че в някои значими мигове правиш двойна неточност или пък играеш по-пасивно, което разрешава на противника ти да вземе предимство. За благополучие, не ми се случваше постоянно през миналата седмица и половина. Може би само в дуела против Григор Димитров изпитах напрежение, както и от елементи във втория си мач.

В последните си две срещи обаче се показах изключително силно в решителните моменти и точно това е посланието, което желая да изпратя на своите опоненти - знам, че те не пропущат моите мачове, аз също проследявам техните. Вече сме във етапа на най-хубавите четирима и нямам самообладание да изляза още веднъж на корта ", показа някогашният номер едно, който разполага с опция да се завърне на челната позиция при успех в неделя.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР