Най-добрият ни тенисист Григор Димитров очаква конкуренцията да бъде още

...
Най-добрият ни тенисист Григор Димитров очаква конкуренцията да бъде още
Коментари Харесай

Григор: Това беше най-добрата ми година

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров чака конкуренцията да бъде още по-сериозна през идващия сезон, подготвяйки се с присъединяване в Световната тенис лига. Номер 14 в международната класация приключи една от най-силните години в кариерата си и е благополучен от представянето си през миналите 12 месеца. На Световната тенис лига той оказа помощ на тим SG Mavericks Kites да стигне до финала с някои впечатляващи изяви.


" Мисля, че това беше най-хубавата година в кариерата ми, направих доста хубави неща и играх мощно през цялата година. Да, на моменти ми липсваха избрани неща, можех да се оправя по-добре в дадени обстановки, само че приключих добре, това беше значимото. Достигането до финала на Мастърса в Париж беше стъпка в вярната посока. Всичко към този момент е в предишното. В момента всички демонстрират добър тенис. Ще забележим нови лица в Тура и считам, че конкуренцията ще бъде още по-сериозна следващата година ", стартира 32-годишният българин в изявление за Gulf News.

Димитров изрази мнение, че Световната лига е помогнала на него и останалите, взели присъединяване в нея, да се завърнат на корта преди натоварения иден сезон, който ще включва и Олимпийските игри в Париж. " За втора поредна година играя в Световната тенис лига и е ужасно, че играх на ново място в Абу Даби. Искам да се разходя повече из града, само че към този момент нямам тази опция, защото побеждаваме. Така че, всяко нещо по реда си. Турнирът е значим за всеки, тъй като може да види какво е физическото му положение преди новия сезон ".

Бившият номер 3 в света не желае да си слага цели през 2024, а просто да остане здрав и във форма, с цел да види до каква степен може да доближи. " Нямам някакви съответни цели за новия сезон, просто не желая да слагам в допълнение напрежение върху себе си. Количеството работа, което свърших, е доста. Така че най-важното е да съм постоянен душевен, само че и физически. Ако се чувстваш добре, в положително физическо положение си, резултатите ще дойдат. Така че постоянно би трябвало да си подготвен и наясно с това, което ти следва ".

Григор игра и с Новак Джокович, и с Карлос Алкарас - двамата най-хубави тенисисти в света сега, на няколко пъти през годината, като съгласно хасковлията двамата са изцяло разнообразни един от различен. " Няма база за съпоставяне, те са изцяло разнообразни играчи, разнообразни генерации. Те играят по друг метод и направиха разнообразни неща, само че са двамата най-хубави тенисисти в света, наред с още няколко други. Това е обстановката сега и идната година ще е още по-вълнуваща ", заключи българинът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР